Pored fantastičnih iMac računara dijagonale ekrana od 21.5 inča Apple u svojoj ponudi ima i iMac-ove sa displejima dijagonala 27 inča (2560×1440 piksela je rezolucija njihovog ekrana) koji su jako popularni kod grafičara, dizajnera i vlasnika profesionalnih video studija. Ovi računari najčešći su izbor i velikih filmskih studija, a nezaobilazni su inventar arhitektnoskih i građevinskih radnji i agencija. U svom poslednjem izdanju 27-inčni iMac-ovi dolaze sa bržim procesorima, moćnijim grafičkim akceleratorima i unapređenim bežičnim konekcijama, a o tome šta sve mogu saznaćete u redovima koji slede…

U dizajnerskom pogledu ovo su definitvno najlepši i najatraktivniji All-in-One računari na tržištu i što je jako važno napravljeni su od čistog aluminijuma, odnosno njihovo kućište je napravljeno od jednog komada aluminijuma čineći ih izdžljivim i otpornim na sve spoljne uticaje. Isto omogućava i brzo odvođenje toplote sa svih vitalnih komponenti pružajući im duži životni vek. Zbog njega novi iMac računari se i jednostavno održavaju i nisu tako lako podložni habanju kao konkurentski modeli napravljeni od plastike.

Poput manjih iMac-ova tako se i 27-inčni modeli oslanjaju na poslednju generaciju četvorojezgarnih Core i5 i Core i7 (opciono) proceosra. Inicijalno dolaze sa 8GB radne memorije, s tim da postoji mogućnost da opciono budu naručeni sa 16GB ili 32GB radne memorije. Za skladišni prostor se kod njih brine hard disk od 1TB uz mogućnost da bude uparen sa fleš storidžima kapaciteta od 256GB do 1TB kroz takozvani Fusion Drive sa kojim smo vas detaljnije upoznali u priči o iMac računarima dijagonale ekrana 21.5 inča, pa da se ne ponavljamo.

Grafika na ovim iMac-ovima je impresivna, kao i bežična konektivnost koja je konkretno bogatija za 802.11ac Wi-Fi adapter. U osnovi novi (ili bolje rečeno unapređeni) iMac-ovi dijagonale ekrana 27 inča su upoređenju sa svojim prethodnicima brži za oko 30 procenata i grafički su daleko superiorniji. Takođe, oni su i softverski mnogo zanimljiviji jer dolaze sa novim OS X Mavericks-om i iLife 2013 i iWork 2013 paketima. Cena im nije mala zapravo paprena je, ali realno gledano ovi računari su bez konkurencije pa im se i može.

Cena (sa PDV-om): od 227.990,00 dinara

Kontakt: Apcom

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime