Besplatan internet na aerodromima je ponekada nedostupan ili veoma komplikovan pošto zahteva registracije logovanja i često je vremenski ograničen na recimo 30 minuta. I to bi trebalo zakonom zabraniti pošto će vam se možda desiti da morate da satima čekate na let i ubijate se od dosade. Ili je važno da se nekome javite.

E pa to će se promeniti. Evo je mapa sа WiFi šiframa za pristup bežičnim mrežama na različitim aerodromima širom sveta.

Besplatan internet na aerodromima

Dakle, ukoliko se nađete na aerodromu koji nema besplatan internet ili je pristup vremenski ograničen evo odličnog rešenja. To je WiFox Google Mapa koja će vam pomoći i to brzo i jednostavno.

Tamo se nalazi na stotine aerodroma sa šiframa WiFi mreža na koje možete da se okačite.

U bazi se nalaze i šifre za pristup premium longue mrežama namenjenim samo business korisnicima i onima koji su spremni da plate.

Recimo za Heathrow aerodrom u Londonu ima nekoliko ekskluzivnih klubova i svaki od njih ima odličan WiFi. A na ovoj mapi imate podatke za logovanje na: Premium Lounge, Admirals Cub, Etihad Lounge, Emirates Lounge, Virgin Atlantic Clubhouse.

Dakle, baš fin izbor. Potrebno je da pronađete podatke za logovanje i onda fizički da dođete u blizinu tog mesta gde se nalazi WiFi mreža kako biste se nakačili. Aerodromi su često dosta veliki i neke WiFi mreže će raditi samo u određenim delovima, lokalima ili premium lounge klubovima gde se ulaz plaća. Tako da je važno i da ih pronađete kako bili dovoljno blizu da imate prijem.

Naravno, šifre se ponekada menjaju pa neće uvek se raditi baš savršeno, ali većina pristupnih tačaka hoće.

Na kraju, možete i sami da doprinesete kako bi besplatan internet na aerodromima bio svima dostupan. Samo dodaje podatke za logovanje za određenu lokaciju na mapu.


Ako vam je zgodnije možete da skinete i aplikacije za iOS ili Android koje koštaju 1.99, iako sve radi i na mapi besplatno.

Besplatan WiFi na Aeordromu Beogradu

Sigurno vas zanima i da li ima podataka za besplatan internet na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu?

O da.

I to više njih.

Recimo Premium Lounge nacionalnog prevoznika una WiFi mrežu sa šifrom Beograd! Ima i još nekih…

A sve to znači da vaša putovanja mogu da budu mnogo prijatnija i da ćete moći da se javite mami i tati. I tražite još para sasvim jasno.

Više o temi putovanja pronađite na linku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime