NVIDIA je polovinom marta predstavila novu generaciju grafičkih kartica baziranu na Kepler arhitetkturi koja donosi fenomenalne gejming performanse i odličnu energetsku efikasnost. Kompanija je paralelno lansirala rešenja i za desktop i za mobilnu platformu, a na našem tržištu je već moguće pronaći GeForce GTX 680 kartice za PC mašine potpisane od strane strateških partnera NVIDIA-je.

Pre nego se pozabavimo konkretnim modelom koji smo imali u rukama da kažemo da je GeForce GTX 680 GPU više od 300 procenata brži kada su u pitanju teselacione perfomanse u DirectX 11 okruženju u odnosu na najbrži konkurentski proizvod, kao i da donosi do 43% bolje grafičke i brzinske rezultate u igrama kao što je Elder Scrolls V: Skyrim, dok troši 28 procenata manje energije. Pored toga nudi i duplo više performansi u odnosu svog prethodnika – model GeForce GTX 580 koji slovi za najbrži Fermi GPU.

GeForce GTX 680 međutim nije samo kartica koju krase odlične radne karakteristike već i skup više naprednih tehnologija među kojima se posebno istuču NVIDIA GPU Boost tehnologija koja dinamično podešava GPU brzinu kako bi se maksimalno iskoristile perfomanse i FXAA i TXAA antialiasing i Adaptive VSync tehnologije koje oplemenjuju vizuelni kvalitet bez kompromisa igračkog doživljaja.

A sada i par rečenica o kartici sa kojom smo se družili. Reč je GV-N680D5-2GD-B grafičkoj kompanije Gigabyte koja pripada Hard Core Gaming seriji ovog proizvođača. Ista se odlikuje vrhunskim rashladnim sistemom zbog kog kartica ima solidan OC (overkloking) potencijal. Poseduje 2GB radne memorije i pored odličnih igračkih karakteristika donosi i vrhunsko 3D uživanje. Može da radi sa 4 monitora paralelno kada je 2D prikaz upitanju ili maksimalno 3 monitora, ako govorimo o 3D slici. Cena joj nije mala ali vredi svaki dinar i definitivno je najbolja grafička karta koja se može kupiti. Prava stvar za entuzijaste i gejmere!

Cena (sa PDV-om): 63,018 dinara
Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime