Koncept barebone računara zasniva se na delimično sklopljenoj konfiguraciji koja omogućava dodavanje komponenata prema željama i zahtevima korisnika. Proizvođači matičnih ploča i druge računarske opreme prave i prodaju različite modele koji su privlačni korisnicima zbog povoljnih cena i mogućnosti koje nemaju prilikom kupovine već sklopljenih konfiguracija. I Asusov model V6-P8H61ELX je zanimljiv zbog niske cene i dobrih karakteristika ugrađenih delova.

Matična ploča je zasnovana na Intelovom skupu sistemskih čipova H61 i ima integrisanu grafiku sa podrškom za Microsoft DirectX 10.1 i rezolucijom 1920 x 1200, što omogućava full HD prikaz 1080p za gledanje filmova i za igranje manje zahtevnih igara. Tu je i integrisani 6-kanalni HD zvuk, tako da je multimedijalna zabava zagarantovana. Napajanje snage 350 W je dovoljno jako i tiho, pa neće smetati prilikom rada i zabave.  

Matična ploča ima socket LGA 1155 namenjen za procesore Intel Core i7/Core i5/Core i3, a dva memorijska ležišta omogućavaju ugradnju do 16 GB dvokanalne radne memorije. Na ploči su 4 SATA II, 2 x PCI, 1 x PCI-EX16, 1 x PCI-Ex1 i 8 USB 2.0 utičnica, što je i više nego dovoljno za dodavanje i povezivanje dodatnih komponenata i uređaja.

Ako ste razmišljali o nabavci novog računara, razmislite o ovom modelu kao odličnoj osnovi za sklapanje konfiguracije vaših snova.

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime