Prethodna godina bila je u znaku 3D monitora i  televizora, a ove godine je primećeno da je ta tehnologija počela da se ugrađuje u prenosive računare, pametne telefone i u druge uređaje sa ekranom. Ni Asus nije mogao da preskoči taj segment, pa je korisnicima ponudio vrhunski monitor baziran na IPS panelu – VG23AH.  

Ovaj model predstavlja odličan izbor za ljubitelje igara i za multimedijsku zabavu. Dizajniran je tako da olakšava podešavanje prema potrebama korisnika – može se rotirati po horizontalnoj osnovi, podizati i spuštati i može mu se menjati vertikalni nagib. Ekran dijagonale 23 inča ima rezoluciju Full HD 1920 x 1080 i odlične uglove vidljivosti od 178 stepeni H/V. Osvetljaj je standardnih 250 cd/m2 sa dinamičkim kontrastom 8.000.000:1, a odziv je 5 ms što je sasvim dovoljno za igranje i najzahtevnijih igara. Slika je odličnog kvaliteta, sa vernom reprodukcijom boja, pa se može koristiti i za profesionalnu obradu slika i videa. Monitor ima priključke dual HDMI 1.4, D-Sub i DVI-D čime je omogućena reprodukcija filmova sa Blu-ray plejera u visokoj definiciji.

Da bi se koristili, 3D monitori zahevaju skupe grafičke karte sa mogućnošću prikaza dve slike sa visokom stopom osvežavanja. Da bi se izbegli dodatni troškovi, Asus je koristio Pasivni 3D sa  tehnologijom FPR (Film-type Patterned Retarder). Reč je o naočarima koje propuštaju različite  polarizovane slike za levo i desno oko i tako stvaraju utisak dubine i prikazuju znatno svetliju sliku od skupljih rešenja. Pored prikaza 3D sadržaja, monitor ima i mogućnost aktivne konverzije 2D sadržaja u 3D prikaz. 

Budući da vreme 3D zabave tek dolazi bilo bi dobro dočekati ga spremno, a Asus VG23AH je odličan model za prve korake u toj oblasti. Povoljna cena, odličan prikaz i mnoštvo korisnih funkcija prava su preporuka za to.

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime