ASUS je upravo predstavio novi gejmerski laptop koji pomera granice funkcionalnosti i dizajna. Zapravo, verovatno je najrevolucionarniji gejming laptop ikad.

U pitanju je novi član prestižne Republic of Gamers porodice i nosi oznaju ROG Zephyrus Duo 15. Ono što ga izdvaja od konkurencije i zapravo svih drugih modela na tržištu su dva ekrana i to dva vrlo posebna ekrana.

Multi monitor interfejs gejmerima ali i profesionalnim i svim zahtevnim i naprednim korisnicima pruža visoku funkcionalnost i obično su ovakvi sistemi bili rezervisani za desktop modele.

Do sada.

ROG Zephyrus Duo 15 ima dva ekrana, jedan ispod drugog i to rešenje smo već videli na nekim Asus modelima. Ali, kod ovog računara donjem ekranu može da se promeni ugao, što je vro zgodno rešenje pogotovo kada znate da je uz to i osetljiv na dodir.

Dijagonala glavnog ekrana je 15.6 inča rezolucije 4K, dok drugi ima čak 14.1 inča i rezoluciju 3840 x 1100 što ga čini najvećim sekundarnim displejem kod gejming laptop računara.

Ovakvo rešenje omogućava veoma lako korišćenje u najrazličitijim situacijama, od igranja pa do rada i multitaskinga.

Podignut sekundarni ekran je zaslužan i za bolje hlađenje veoma moćnih komponenti koje je Asus uspeo da spakuje u veoma tanko kućište. Inženjeri su primenili i još jedno inovativno rešenje za bolje hlađenje, odnosno Thermal Grizzly tečni metal koji je iskorišćen umesto termalne paste koja se nalazi između procesora i hladnjaka i služi za što efikasnije prenošenje toplote dalje od njegovog izvora, odnosno CPU i GPU jedinica ka hladnjacima.

Dva ventilatora koji se nalaze unutar kućišta će praviti maksimalnih 46 decibela prilikom ekstremnih uslvova rada što uopšte nije previše, imajući u vidu snagu komponenti ali i male dimenzije računara. Uz manje opterećenje biće značajno tiši i to je definitivno važna preporuka.

Kada smo kod dimenzija, ROG Zephzrus Duo 15 ima svega 2.4 kg i 21 mm debljine uz atraktivan dizajn.

Što se tiče procesora dobićete desetu Intel Core generaciju i to do najjačeg i9 modela sa 8 jezgara i 5.3 GHz, uz maksimalnih 48 GB memorije. Za skladištenje su podržani diskovi do 2 TB, a grafike nisu ništa slabije. Odabrane su nove GeForce RTX Super grafike (RTX 2080 Super ili RTX 2070 Super) sa 8 GB memorije.

Zanimljivo je da u kompletu ide klasičan naponski adapter, ali će računar raditi i sa univerzalnim USB-C punjačem, uz određena ograničenja performansi. Baterija je od 90 Wh pruža poprilično autonomije rada, ali ona zavisiti od zadataka pošto nije podjednako zahtevno igranje najvnovijih igara ili renderovanje videa kao i pisanje teksta u Notepadu.

Novi model će se u prodaji pojaviti tokom druge polovine ove godine.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime