ASUS je danas objavio početak isporuke ASUS Eee Pad Transformer tablet uređaja. Ovaj tablet je idealan izbor za korisnike koji žele da uživaju u multimediji, ali i da povećaju svoju produktivnost. Jedinstvenim ga čini „docking station“ koji se sastoji od tastature i dodatne baterije koja omogućava autonomiju čak do 16 sati. Transformer pokreće Android 3.0 Honeycomb operativni sistem, obogaćen intuitivnim ASUS Waveshare korisničkim interfejsom. Najnoviji Android operativni sistem kombinovan sa vrhunskim hardverom čini Transformer uzbudljivim mobilnim uređajem koji će vam olakšati rad, ali i pristup socijalnim mrežama.

Moćni mobilni centar zabave

Zahvaljujući NVIDIA Tegra 2 procesoru sa dva jezgra, Transformer korisniku pruža neverovatnu udobnost prilikom surfovanja Internetom, uz trenutni odziv sistema i sjajne performanse pri radu sa više aplikacija istovremeno. IPS ekran je napravljen od izdržljivog i na grebanje otpornog stakla, a uz to ima i odlične uglove gledanja od čak 178°. Prikaz boja je i do 50% jasniji i precizniji, u odnosu na druge tablete na tržištu. Ugrađeni zvučnici imaju podršku za SRS zvučnu tehnologiju i omogućavaju 3D stereo audio doživljaj, uz izražen bas i širok zvučni opseg. Sve to je spakovano u kućište debljine 12,98 mm i težine samo 680 grama. Zadnja kamera rezolucije 5 MP i prednja kamera rezolucije 1,2 MP mogu da snimaju HD video, koji kasnije možete reprodukovati na HD televizorima pomoću mini HDMI porta. Zahvaljujući ovim naprednim mogućnostima Eee Pad Transformer je vrhunski mobilni multimedijalni uređaj.

Transformacija iz tablet u laptop režim rada uz „docking station“ sa tastaturom

Transformer se od konkurencije izdvaja opcionim „docking station“-om. Ova jedinstvena baza ima punu QWERTY tastaturu, uz dodatak nekoliko Android funkcijskih tastera, pa se zahvaljujući njoj Transformer pretvara u punokrvni laptop. Na tabletu je preinstaliran Polaris Office 3.0, profesionalni mobilni Office paket, koji omogućava korisniku uređivanje različitih kancelarijskih dokumenata (.doc; .xls; .ppt…). Zahvaljujući ovom paketu Transformer je veoma zanimljiv i profesionalnim korisnicima. Pored tastature, baza obuhvata touchpad, 3,5 mm audio konektor, dva USB porta, kao i čitač SD kartica. Pomenuti čitač kartica omogućava laku razmenu podataka, kao i jednostavno proširenje prostora za skladištenje podataka. Pored toga, kupci Transformera dobijaju neograničen prostor na ASUS WebStorage-u u trajanju od jedne godine. Dodatna baterija koja se nalazi u bazi produžava autonomiju Transformera, pa umesto standardnih 9,5 sati korisnik može očekivati autonomiju i do 16 sati.

Android 3.0 Honeycomb operativni sistem sa ASUS Waveshare korisničkim interfejsom

Android Honeycomb kompanije Google je revolucionarni operativni sistem, dizajniran i optimizovan specijalno za tablet uređaje. Honeycomb pruža potpuno internet iskustvo, zahvaljujući podršci za Adobe Flash 10.2. Zahvaljujući rastućem Android Marketu, brojne mogućnosti za zabavu su samo dodir prsta daleko. ASUS Launcher omogućava korisnicima da na jednostavan način, sa samo par dodira, pokreću aplikacije, upravljaju sadržajem, pristupaju online servisima i povezuju uređaje. Pored toga, ASUS Waveshare korisnički interfejs objedinjuje nekoliko zanimljivih aplikacija, kao što su MyNet, MyLibrary, MyCloud… MyNet omogućava bežični striming multimedijalnih sadržaja na druge uređaje, kao što su HDTV ili desktop PC, što ga čini centrom vašeg digitalnog doma. MyLibrary sve vaše knjige, časopise i novine preuzete sa interneta čuva na pregledan način, dok MyCloud predstavlja potpuno rešenje „u oblacima“ i omogućava pristup vašim fajlovima bilo kad i bilo gde. Korisnik čak može koristiti MyCloud za daljinski pristup i kontrolu PC ili Mac računara, pa samim tim i pomoću njihovih aplikacija proširiti upotrebnu vrednost Transformera.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime