Tablični računari su sve popularniji zbog svojih mogućnosti i dimenzija, pa ih veliki broj korisnika nabavlja kao idealne za završavanje poslova na dužim i kraćim putovanjima. Pored hibridnog modela Transformer, Asus je napravio i model Slider koji se takođe razlikuje od standardnih tabličnih računara. Kod njega se sve može obavljati preko ekrana osetljivog na dodir, ali ima i mehaničku tastaturu koja se izvlači i pogodna je za unos teksta. 

 
Na kućištu su USB priključak, mini HDMI, čitač SD memorijskih kartica, priključak za slušalice i naponska utičnica, a oko ekrana je hromirana traka. Kada se ekran gurne nazad i nagore otkriva se tastatura. Manja je od one na prenosivim računarima ali je adekvatna za brz unos teksta. Kada je u tom položaju, računar zauzima malo prostora na radnoj površini a ekran stoji čvrsto bez mogućnosti da se slučajno preklopi. 
 
Slider je zasnovan na brzom dvojezgarnom procesoru Nvidia Tegra 2 1 GHz, sa radnom memorijom kapaciteta 1 GB, 16 ili 32 GB prostora za skladištenje podataka kao i prednjom i zadnjom web kamerom, rezolucija 1,2 i 5 Mpix. Za izradu ekrana dijagonale 10.1 inča rezolucije 1280 x 800 iskorišćen je IPS panel što obezbeđuje sliku sa živopisnim bojama, odličnim kontrastom i velikim uglovima vidljivosti. Staklo je ojačano i zaštićeno od ogrebotina i manjih oštećenja posebnim slojem Gorilla Glass.
 
Slider koristi operativni sistem Android 3.2, dobija se sa preinstaliranim programskim paketom Polaris Office koji je kompatibilan sa Microsoft Office paketom. Ako neko ima računar sa verzijom 3.1, ona će automatski biti preuzeta i instalirana kada se korisnik poveže na Internet. 
 
Baterija može da izdrži do 8 sati, što je dovoljno za kraća putovanja i završavanje svakodnevnih obaveza. Asus Slider dostupan je u mat braon i beloj boji.
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime