Poslednjih nekoliko godina svedoci smo naglog prodora nettop računara, što uopšte nije čudno imajući u vidu da oni nude tek nešto lošije radne karakteristike u odnosu na klasične desktop mašine, a donose zavidan nivo mobilnosti i mogućnost veoma lakog montiranja na monitore preko VESA sistema. Naravno ne bi trebalo da zaboravite ni na estetske standarde koje ovi modeli donose.

Vizuelno gledano ASUS Eee Box PC EB1501P je jedan od najlepših nettop računara koje smo imali priliku da vidimo u poslednjih par godina.

Napravljen je od kvalitetne plastike i vrhunskih komada aluminijuma, koji ga čine jednostavnim za održavanje.

Mali je potrošač (65W) i odlično se uklapa kao u kućno, tako i u poslovno okruženje. Baziran je na poslednjoj generaciji Intel Atom procesora, konkretno na modelu D525 i dolazi sa 2GB radne memorije DDR3 tipa, što je sasvim ok za obavljanje većine svakodnevnih poslova.

Za skladištenje podataka brine se disk kapaciteta 250GB, dok grafičku platformu nosi NVIDIA ION čip poslednje genracije (T218-ION).

Upravo zahvaljujući njemu Eee Box PC EB1501P je kao stvoren za gledanje filmova u visokim rezolucijama, prelom grafike i video editovanje.

Pomenuti NVIDIA ION čip nudi podršku za Full HD rezoluciju (1080p), kao i par naprednih tehnologija koje sliku čine kristalno jasnom, detalje maksimalno oštrim, a boje verno reprodukovanim.

Inače, Eee Box PC EB1501P je prema preporuci proizvođača najbolje rešenje za monitore dijagonala od 19 do 24 inča sa čime se i mi slažemo. U paketu na žalost ne dolazi sa periferijom, ali se ista opciono može poručiti.

Jača strana ASUS Eee Box PC EB1501P računara svakako se krije i u sjajnoj konektivnosti, kako onoj žičnoj, tako i bežičnoj, a priču na tu temu zaokružuje prisustvo USB 3.0 kontrolera. Mašina poseduje i slim optički uređaj i jedna je od najtiših u svojoj klasi.

Kada rezimiramo utiske tokom par dana druženja možemo reći da smo više nego prijatno iznenađeni krajnjim mogućnostima koje nudi. Odlično izbalansirane komponente i sjajna NIVIDIA ION platforma čine ASUS Eee Box PC EB1501P više nego korektnim rešenjem za sve namene, čak i za igranje igrica – na vama je još samo da odaberete pravi monitor i uživancija može da počne!

Cena (bez PDV-a): oko 33.000,00 dinara

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime