Acer pored vrhunskih tablet računara već više od jednu deceniju dizajnira i proizvodi ozbiljne notebook-ove koji su pogodni kako za kućno, tako i za poslovno korišćenje. Takođe, ovaj proizvođač u svojoj ponudi ima i vrhunske gejming prenosive mobilne računare, ali domaćoj publici najpoznatiji je po povoljnim notebook-ovima među kojima se nalazi i model Aspire E1-522. Zapravo, Aspire E1-522 je čitava serija računara koja se fizički ne razlikuje u nijednom detalju, međutim hardverski gledano između dostupnih modela ima značajnih razlika. Mi smo konkretno imali priliku da se družimo sa rešenjem koje najviše odgovara umereno zahtevnim kućnim korisnicima i možemo vam reći da smo oduševljenjim krajnjim mogućnostima koje nudi.

Konkretno Aspire E1-522 koji smo mi imali na testu nosi oznaku E1-522-23804G50Dnkk. Iza iste krije se kombinacija AMD-ovog E2 3800 procesora, 4GB radne memorije i HDD-a od 500GB. Grafika je integrisana, a reč je o Radeon HD 8280 GPU-u koji je sasvim solidno rešenje za obavljanje manje zahtevnih procesa, kao i za brzo editovanje fotografija. Ovaj model nema optiku, što je bilo i očekivano obzirom da pripada klasi ultra tankih računara i generalno je na “međi” između notebook i ultrabook računara. Sa druge strane poseduje SDXC čitač memorijskih kartica i ima izveden zavidan broj najrazličitijih žičnih i bežičnih konekcija, a mi posebno skrećemo pažnju na prisustvo HDMI izlaza poslednje generacije i moćan Wireless prijemnik.

Inak, najjače oružje ovog Aspire E1-522 notebook-a je njegov displej dijagonale 15.6 inča i rezolucije 1366×768 piksela koji daje sliku besprekorne reprodukcije boja i odlične detaljnost. Upravo zbog njega na Aspire E1-522 notebook-u je pravo uživanje gledanje filmova visoke definicije i uopšte HD multimedijalnih sadržaja. Jača strana testiranog notebook-a je i baterija, tj. njena autonomija koja ide do nekoliko sati (maksimalno 3h) – to je za cenovni rang u kom se nalazi ovaj mobilni računar više nego dobro.

Acer kod svih Aspire E1-522 notebook-ova, pa tako i kod modela sa kojim smo se mi družili nije želeo puno da eksperimentiše oko izrade. Ista je na zavidnom nivou, što isto možemo reći i za tastaturu i Multi-Touch trackpad čija površina savršeno odgovara prstima i kombinaciji vise pokreta. Jedino što kod testiranog Aspire E1-522 notebook-a malo smeta je nešto bučniji rashladni sistem, ali na svu sreću on se veoma retko aktivira, odnosno aktivan je samo kada se hardver baš propisno zagreje. I na kraju cena – mi smo mišljenja da je sasvim korektna obzirom da ovaj mobilni računar nudi odlične performanse i ima jako dobru izradu.

Cena (sa PDV-om): 42.171,00 dinara
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime