CUPERTINO, Kalifornija – 1. novembar 2007. – Apple je objavio da je, nakon što je 26. oktobra u prodaju pušten Mac OS X Leopard, kompanija prodala više od dva miliona primeraka tog operativnog sistema koji je tako nadmašio prodaju Mac OS X Tigera, do tada najuspešnijeg OS-a u istoriji Apple-a. U prodajne rezultate uključeni su primerci prodati u Apple-ovim prodavnicama, kod Apple-ovih ovlaštćenih prodavaca i u Apple-ovim online trgovinama kao i kompanije s kojima postoje ugovori o održavanju te primerci Mac računara s novim Mac OS X Leopardom. Leopard je šesta velika verzija operativnog sistema i dolazi s više od 300 novih funkcija.

„Ovi pokazatelji upućuju na to da je Leopard na pravom putu da postane veliki hit kod naših kupaca“, izjavio je Steve Jobs, predsednik uprave Apple-a. „Leopardove inovativne funkcije dobijaju odlične recenzije te sve više i više ljudi razmišlja o kupovini Mac računara.“

Leopard sadrži Time Machine, za lako i automatsko kreiranje sigurnosnih kopija datoteka na vašem Mac računaru, redizajnirani Find, s novim načinom pretraživanja i razmene podataka između više Mac računara, Quick Look, za brzi pregled podataka bez otvaranja dodatnih programa, Spaces, intuitivno i moćno oruđe za kreiranje grupa aplikacija i trenutno prebacivanje između njih, Desktop i Stacks, posve nov način za pristup datotekama iz Docka kao i brojna poboljšanja programa Mail i iChat.

Cene i mogućnost nabavke na srpskom tržištu

Mac OS X Leopard može se kupiti u Apple-ovim Premium Reseller trgovinama i kod ovlašćenih Apple prodavaca, kao i u našoj online trgovini – http://store.apple.co.yu

Cena je 11.390 dinara.

 Fotografije rezolucije pogodne za štampu dostupne su na adresi:

http://www.apple.com/pr/products/macosx/macosx.html

Apple je pokrenuo revoluciju personalnih računara sedamdesetih sa Apple II ali i evoluciju personalnih računara osamdesetih godina sa modelom Macintosh. Danas, Apple je kompanija sa sedištem u Silikonskoj dolini, Kalifornija i nastavlja da predvodi industriju svojim tehnološkim i dizajnerskim inovacijama, novim modelima računara, OS X operativnim sistemom, kreativno i kvalitetno osmišljenim softverom: iLife i profesionalne aplikacije poput Aperture. Apple je, takođe, apsolutni predvodnik u revoluciji digitalne muzike sa svojim iPod prenosivim muzičkim plejerom i iTunes online muzičkom trgovinom a ove godine ulazi na tržište mobilnih telefona sa novim revolucionarnim proizvodom – iPhone.

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.