Apple je sa novim iPad Pro tabletima zaista otišao korak dalje u odnosu na sve što je do sada radio sa iPad tabletima od njihovog pojavljivanja/lansiranja, postavljajući kako konkrenciji, tako i sebi ozbiljan zadatak kada su upitanju buduća rešenja. Nove iPad Pro tablete ne samo da krasi moderan dizajn i kombinacija vrhunskog hardvera i softvera već i maksimalna izbalansiranost i set veoma naprednih mogućnosti koji ih Pro rešenjima. U biti novi iPad Pro tableti su dizajnirani za veoma zahtevne korisnike i sve kojima je potrebna sirova snaga i besprekorne performanse. Posebno su zanimljivi modeli dijagonale ekrana od 10.5 inča koji ništa nisu sporiji od svoje veće braće, ali su kompaktniji i pogodniji za širi krug korisnika…

Apple je iPad Pro 10.5 tablete razvio iz želje da naprednim korisnicima i profesionalcima ponudi odlično optimizovana rešenja nešto manje dijagonale sa kojima će dobiti na dodatnoj funkcionalnosti i prenosivosti. Hardverski ovo su veoma moćni tableti jer ih pokreće A10X procesor u kombinacji sa M10 koprocesorom i velikom količinom radne i skladišne memorije (64GB, 256GB i 512GB). Dostupni su u četiri različite boje i poseduju odlične baterije sa kojima mogu da ponude/donesu gotovo celodnevni rad. Posebni su i po pitanju povezivosti jer nude sve najnovije bežične načine interakcije, ali i po činjenici da se odlično razumeju sa svim drugim proizvodima.

Najjače oružje iPad Pro 10.5 tablet računara, kada se po strani stavi njihova core hardverska postavka je Retina ekran rezolucije 2224×1668 dpi koji ima vrhunsku reprodukciju svih boja i definitivno je jedan od najsvetlijih ekrana viđen na nekom tablet računaru. Detaljnost mu je odlična, kao i vidljivost po uglovima iz bilo kog položaja. Upravo zbog toga svi iPad Pro 10.5 tablet računari su idealni za crtanje i obradu grafike, rad sa 3D objektima  i uživanje u multimediji poslednje generacije. Testovi pokazuju kako je Retina ekran na ovim tabletima daleko najbolji za crtanje i rad sa kompleksnim vizuelnim objektima, ali i sa složenim građevinskim modelima.

Apple je kod novih iPad Pro 10.5 tableta opasno poradio na unapređenju kamerica pa tako sada i prednja i zadnja kamerica ne samo da dolaze sa mnogo boljim čipovima i više MP, nego poseduju i preko 20 novih funkcija koje čine fotografije i video snimke mnogo lepšim i živahnijim, ali i pogodnim za dalju obradu. Softverska rešenja za ista takođe su dosta interesantna, dok je zadnja kamerica tako optimizovana da može da snima video snimke koji bukvalno ne mogu da se razlikuju po kvalitetu od onih na filmskom platnu. Razlog zašto je kompanija iz Kupertina napravila ovakav potez krije se u tome što većina korisnika koja se odluči za kupovinu Pro modela ove dijagonale to radi iz potrebe da obrađuje fotografije i video snimke – brzo, lako i pouzdano.

Poslednja verzija iOS platforme nalazi se na novim iPad Pro 10.5 tablet računarima i u konkretnom slučaju donosi preko 200 novih funkcija, od kojih su one vezane za crtanje i rad sa Apple olovkom najvažnije. Bezbednost je podignuta na najviši mogući nivo, a unapređene su i sve funkcije vezane za rad sa grafikom i video materijalima. U biti nakon kraćeg rada sa ovim tablet računarima stiče se utisak kao da je iOS 10 platforma prosto kreirana za njih i da maksimalno koristi hardverske resurse koje ovi uređaji poseduju. Sjajna stvar je i to što se za iPad Pro tablete razvija sve veći broj aplikacija, uglavnom za crtanje i prelom grafike, tako da time dobijaju na još većoj vrednosti i maksimalno mogu da opravdaju svoje Pro u nazivu.

U svetu tablet računara Apple je apsolutni gospodar, to više nije sporno ni jedne jedine sekunde, ali sa lansiranjem novih iPad Pro tableta definitivno je konkurenciju sabio u “ćošak”. Manji, tj. modeli dijagonale 10.5 inča po svemu “odskaču” od konkurencije i donose pouzdan rad i maksimalnu fleksibilnost tokom celog dana korišćenja. Kamerice su im sjajne, kao i besprekorna izrada koja sama za sebe govori zašto je Apple tu gde jeste. Zaključak je ovde jasan – svako kome treba ozbiljan tablet računar za ozbiljne poslove od iPad Pro rešenja dijagonale 10.5 inča trenutno teško da će naći išta bolje.

Cena (sa DV-om): od 97.390,00 dinara
Kontakt: iStyle

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime