Želite brz i stabilan Wireless internet u stanu, kući ili kancelariji, kao i lako i jednostavno deljenje podataka na mreži i van nje? Sve što vam treba za to je Apple-ova AirPort Extreme bazna stanica.

Vizuelno postrano nova AirPort Extreme bazna stanica dosta podseća na novu Time Capsule-u, zapravo fizički su preslikani proizvodi, međutim  AirPort Extreme bazna stanica ne poseduje funkciju skladištenja podataka, odnosno nema implementirane hard diskove velikog kapaciteta kao Time Capsule-a (o kojoj smo vam nedavno govorili). Sa druge strane upravo ovakva kakva jeste AirPort Extreme bazna stanica otvara neverovatne mogućnosti za sinhronizovanje najrazičitijih gedžeta, nesmetano deljenje podataka između istih i brz i stabilan internet.

Osnovu AirPort Extreme bazne stanice čini Wi-Fi ruter poslednje generacije koji radi po najnovijem 802.11ac standardu bežičnog prenosa podataka podržavajući i sve prethodne (802.11a, 802.11b, 802.11g i 802.11n). To u praksi znači da je mogući postići neverovatne brzine prenosa informacija koje se teoretski kreću u okvirima i do 1300MBps, što je trostruko više u odnosu na prošlu generaciju Extreme bazne stanice. Upravo zbog toga AirPort Extreme bazna stanica može da opslužuje veliki broj korisnika paralelno ne stvarajući nikakav zastoj u prenosu podataka.

Iako je reč prvenstveno o Wireless uređaju AirPort Extreme bazna stanica poseduje i mogućnost žičnog povezvanja jer poseduje tri gigabitna LAN porta, jedan gigabitni WAN port i jedan USB ulaz na koji možete povezati bilo koji uređaj koji nema bežičnu vezu, a vama je lakše da sa njim komunicirate tako. Pored svega nabrojanog AirPort Extreme bazna stanica se krajnje jednostavno konfiguriše i za svega nekoliko minuta je spremna za korišćenje.

Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je AirPort Extreme bazna stanica jedan zanimljiv i veoma koristan proizvod sa kojim možete računati na pouzdanu i brzu bežičnu internet vezu, kao i na krajnje jednostavno deljenje podataka kako na internetu, tako i sa vama dragim osobama. Na žalost cena joj nije ni malo pristupačna, ali da nudi više od sličnih rešenja to stoji. Topla preporuka!

Cena (sa PDV-om): 32.890,00 dinara
Kontakt: iStyle
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime