AMD je otkrio da će Exynos čipovi mati RDNA 2 grafičku tehnologiju koja bi trebalo da donese značajnu nadogradnju budućih flagship modela.

Samsung i AMD rade zajedno na GPU-u od 2019. godine, a na IT konferenciji Computex, koja se održava svake godine u Tajvanu dobili smo još jednu veliku objavu o partnerstvu. Mobilni GPU sledeće generacije južnokorejskog giganta podržavaće napredne grafičke opcije Ray Tracing i “variable rate shading”.

“Sledeće mesto na kojem ćete naći RDNA 2 biće tržište mobilnih telefona visokih performansi”, rekla je na sceni Computex-a izvršna direktorka u kompaniji AMD-a Lisa Su. “AMD već nekoliko godina sarađuje sa Samsungom kako bi ubrzao grafičke inovacije na tržištu mobilnih uređaja. Sa radošću najavljujemo da ćemo na budući Samsungov mobilni SoC doneti prilagođeni grafički IP sa Ray Tracing mogućnostima i variable rate shading. Samsung o tome pružiti više detalja kasnije ove godine.”

Najnoviji čip korejske kompanije Exynos 2100 već je dostupan na Galaxy S21 telefonima. Predstavljen u januaru, procesor sadrži Mali-G78 dizajniran za ARM, za koji Samsung kaže da može da pruži 40 posto bolje grafičke performanse od svog prethodnika, Exynos 990. Mobilni GPU koji Samsung razvija sa AMD-om mogao bi biti naslednik Exynos 2100. To bi možda moglo da ukaže na debi 2022. godine, u vidu naslednika Galaxy S21. izvor: b92

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime