Kompanija Apple pored vrhunskih MacBook notebook računara u svojoj ponudi ima i sjajne Mac desktop mašine, među kojima trenutno najveću pažnju kupaca širom sveta privlače novi Mac mini računari. Isti su predstavljeni paralelno sa lansiranjem trinaestoinčnih MacBook Pro Retina notebook-ova krajem oktobra meseca tekuće godine i fizički se ne razlikuju u nijednom detalju u poređenju sa prethodnicima, međutim hardverski je reč o daleko moćnijim mašinama koje su spremne da odgovore na najrazličitije zadatke.

Osnovu novih Mac mini računara (dva modela su u ponudi) čine dvojezgarni Core i5 i četvorojezgarni Core i7 procesori kompanije Intel, 4GB DDR3 radne memorije (ostavljen prostor za nadogradnju do maksimalno 16GB) i moćna Intel-ova HD 4000 grafika sa kojom možete maksimalno uživati u najrazličitijim multimedijalnim sadržajima i filmovima visoke definicija. Sa pomenutom možete obrađivati i zahtevniji video materijal, ali i editovati kompleksnu grafiku.

Pored vrhunskih core komponenti kupcima novih Mac mini računara na raspolaganju stoje skladišni prostori od 500GB kada govorimo o osnovnom modelu, odnosno 1TB kada je reč o jačem računaru. I ovde postoji mogućnost nadogradnje, ali samo u slučaju snažnije mašine i to kroz takozvani Fusion Drive koji kombinuje čvrsti disk od 1TB i SSD od 256GB. Jača strana novih Mac mini mašina krije se i u odličnoj konektivnosti, kako žičnoj (četiri USB 3.0 porta, jedan Tunderbolt port, jedan gigabitni Ethernet ulaz…), tako i bežičnoj (Wi-Fi i Bluetooth adapteri), kao i u prisustvu čitača memorijskih kartica (SDXC) koji u osnovi menja optiku.

Kao i Mac mini računare prethodne generacije, tako i nove modele krasi izrada od jednog komada aluminijuma, izuzetno lako održavanje, male dimenizija i skromna težina (1.22 kg). Pored toga lako i jednostavno ih možete povezati sa najrazličitijim monitorima i periferijom. U paketu se isporučuju sa instaliranim OS X Mountain Lion OS-om i velikim brojem sjajnih aplikacija. Ujedno ovo su najpovoljniji desktop Mac računari!

Cena (sa PDV-om): od 75.390,00 dinara
Kontakt: Apcom

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime