ViewSonic VX2268wm je monitor dijagonale 22" inča  radne rezolucije od 1680×1050 piksela i na prvi pogled ga ništa posebno ne izdvaja od sličnih iz svoje klase. Ono što zapravo čini veliku razliku je maksimalna frekvenca osvežavanja od 120Hz i mogućnost 3D prikaza slike, što trenutno mogu samo dva monitora u standardnoj ponudi, Viewsonic VX2268wm i Samsung  SM2233RZ.

 

Izrađen je od veoma kvalitetne plastike u crnoj piano finiš završnici, koja je ultra nezgodna za održavanje. Na njemu lako ostaju otisci prstiju pa je potrebno brisati ga posle svakog kontakta sa njim, ako želite da bude besprekorno čist, uprotivnom izgledaće kao da je preko njega prošla artiljerija.

 

Ono po čemu ovaj monitor blista je nepostojanje input lag-a i odziv od 2ms koji uz 120Hz osveženje daje stvarno potpuno novi doživljaj brzine i glatkoće animacije i to ne samo u igrama. Kada postavite ovaj monitor uz neki klasičan sa osvežavanjem od 60Hz, prosto vidite kako kursor miša klizi na njemu mnogo prirodnije i odjednom poželite da nikada više ne sednete pred 60Hz monitor jer "to nije to". Od ulaza monitor poseduje VGA i DVI, kao i stereo činč ulaz za zvuk koji se reprodukuje na integrisanim zvučnicima snage 2W. Za prikaz na 120Hz neophodan je Dual-Link DVI kabl, kao i odgovarajuća grafička karta koja taj standard podržava (što su zapravo sve grafičke karte do par generacija unazad). Ne postoji nikakva dodatna oprema niti preterana mogućnost podešavanja, kao ni više video ulaza ili izlaza, ali s obzirom na to da je ovo monitor deklarisan kao gaming klasa, to nije ni očekivano. Od njega se očekuje da bude brz i da ne košta previše i u tome svakako uspeva.

 

Nakon par dana druženja možemo reći da je ovaj monitor na nas ostavio sasvim lep utisak. Brz je, moderno dizajniran i pruža vrhunsko 3D uživanje, bilo da je reč o filmovima ili modernim igricama, koje podržavaju stereoskopiju. Pošto mu ni cena nije nešto preterano visoka od nas sa punim pravom dobija preporuku više.

Cena (sa PDV-om): 32.685,00 din.

ViewSonic – www.viewsonic.com

Pakom –  www.pakom.com

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime