Korejska kompanija LG podnela je Kancelariji za patente SAD patent za pametni telefon sa 16 objektiva kamere, odnosno sa “heksadecimalnom kamerom”. Patent je odobren 20. novembra 2018. godine.

Objektivi se postavljaju u određenu krivinu unutar matričnog rasporeda i mogu da prave slike iz više perspektiva. Korisnik može da odabere jedan određeni objektiv za snimanje fotografije, a moguće je odabrati i više sočiva.

Slike koje više različitih objektiva prave u isto vreme, mogu se kombinovati u pokretnu sliku. Tada je moguće odabrati deo fotografije i zameniti ga delom slike koju je snimio drugi objektiv.

Takođe je moguće kombinovati nekoliko delova različitih fotografija zajedno. Tako možete izabrati npr. glavu osobe, nakon čega je možete pomerati u skoro idealnu, željenu poziciju.

Pored fotoaparata, blic i ogledalo su takođe postavljeni pozadi. Ogledalo sa zadnjom kamerom omogućuje korisniku da se fotografiše u autoportret režimu.

Patent opisuje i mogućnost integrisanja drugog displeja na zadnjoj strani uređaja, ali taj ekran nije prikazan na skicama.

Osim toga, izlazna audio jedinica se nalazi sa zadnje strane, a taj zvučnik zajedno sa prednjim zvučnikom, proizvodi stereo zvuk. b92

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime