U poslednjih nekoliko godina kompanija Huawei je napravila pravu imperiju na mobilnom nebu i to ponajviše zahvaljujući odličnim pametnim telefonima i pratećim uređajima za iste. Aktuelna ponuda pametnih telefona ove kompanije je više nego impresivna u svim kategorijama i kupci (bar prema istraživanjima) vole sva rešenja koja im Huawei nudi jer od njih mogu da očekuju ne samo moćne performanse i pouzdanost, već i vrhunsku izradu i izbor materijala koji će dug vremenski period odabrani telefon činiti atraktivnim i lepim. P10 Lite pametni telefon je predstavnik srednje više klase i Huawei ovaj model reklamira kao rešenje koje staje rame uz rame sa najskupljim telefonima na planeti i koje može da odgovori apsolutno na sve zahteve.

Vizuelno posmatrano  P10 Lite je u ovom trenutku jedan od najlepših telefona na tržištu, sa lepo zaobljenim ivicama i displejom koji oduzima dah. Nema suvišnih detalja kao kod sličnih rešenja, a finiš je takav da prosto korisnika tera da telefon non-stop drži u rukama. Težina od 146 grama čini da P10 Lite u rukama leži dobro i maksimalno izbalansirano, dok kućište napravljeno od posebne vrste aluminijuma sprečava znojenje i daje na dodatnoj stabilnosti. Telefon je dostupan u više rayličitih boja, a crna je posebno atraktivna jer se odlično uklapa uz svaku vrstu garderobe i prosto ima neku posebnu čar – drugačiju od ostalih crno finiširanih rešenja u klasi. Sve tipke su jako lepo raspoređene i korinik lako može da ih koristi, a ulazi za umetanje microSD i nano SIM kartica nisu mogli biti bolje pozicionirani. Huawei nije pratio trendove svojih konkurenata pa je 3.5 mm ulaz za slušalice pritusan i upravo zbog toga ovaj telefon u svojoj klasi predstavlja neku vrstu tradicionalnog rešenja na koje korisnik potpuno
može da se osloni.

Ekran na P10 Lite telefonu je sjajan, iako naravno nije kao onaj na top modelu, ali po pitanju reproduktivnosti boja i detaljnosti slike jeste mnogo bolji od konkurentskih rešenja. Dijagonala samog ekrana je 5.2 inča, a isti operiše rezolucijom od 1920×1080 piksela. Gustina piksela je solidnih 442 ppi, dok je osvetljenje solidno tj. dovoljno da ovaj ekran ponudi vrhunsku vidljivost i pri izlaganju direktnoj sunčevoj svetlosti. Boje na ekranu su zaista svetle, možda i malo presvetlije za ukus većine korisnika, ali takvi su svetski trendovi, a ovaj proizvođač želi da ih prati. Inače, sam panel je LTPS IPS LCD, a to u prevodu znači i odličnu vidljivost po uglovima, kao i nizak nivo zamaranja očiju.

P10 Lite pokreće Kirin 658 procesor koji donosi pomenutom telefonu kako veliku brzinu i snagu, tako i fluidnost u radu. Sa druge strane grafički čip oznake Mali-T830MP2 P10 Lite telefonu daje ogromne grafičke performanse i omogućava da se na njemu igraju najnovije igrice, ali vrši i vrlo korektna orada grafike i video sadržaja u pokretu. I CPU i GPU na ovom telefonu su lepo sinhronizovan, što uz 3GB radne memorije obećava jedno sjajno korisničko iskustvo po pitanju krajnjih performansi. U osnovnoj verziji P10 Lite dolazi sa 32GB fleš skladišnog prostora, što se pokazalo kao više nego dovoljno za čuvanje svih vrsta podataka – slikovnih i video, a kome bude trebalo više iz memorijskih kartica većeg kapaciteta to se lako rešava. Pored odličnih core komponenti posebnost P10 Lite telefona ogleda se i u činjenici da dolazi sa vrhunskim kamericama. Prednja tako ima 8MP i tokom Skype ili Viber poziva pruža kristalno jasnu i čistu sliku, bez izobličenja i granulacije, dok zadnja kamerica donosi jedan potpuno novi nivo
snimanja video sadržaja i pravljenja fotografija. Sve što uslika ili usnimi zadnja kamerica ovog telefona bez problema može da se šalje na dalju obradu ili u distribuciju.

Huawei za P10 Lite tvrdi i kako je telefon sa baterijom koja može da donese celodnevni rad. U praksi to jeste teko, bez daljnjeng. Ovaj telefon ima i finu optimizciju energetskih resursa čime je postignuto baš to da baterija ceo dan drži (ima snagu) te da korisnik nema potrebe da sa sobom vuče punjač i misli o utičnicama gde god da se nalazi. Očekivano, baterija je Litijum-polimerska sa 3000 mAh kapaciteta. Konektivnost tj. povezivanje je još jedna jača strana ovog telefona, mada tu Huawei uvek drži do sebe jer zna koliko je korisnicima važno da brzo i jednostavno dele podatke i transferuju iste sa jednog uređaja na drugi. P10 Lite je (očekivano) baziran na poslednjoj verziji Android platforme koja je veoma fino utegnuta i jako lepo koristi hardverski potencijal ovog telefona. Nova, odnosno aktuelna platforma Androida donosi ovom telefonu mnoštvo korisnih funkcija, ali i zavidan nivo bezbednosti koji krajnji korisnici sve više cene. Platforma je pored svega nadograđena sa EMUI 5.1 korisničkim interfejsom koji je u značajnoj meri transformisao postojeću na još bolju i funkcionalniju.

Za cenu nešto višu od 300 eura P10 Lite je telefon koji u ovom momentu u svojoj klasi predstavlja najbolju moguću investiciju. Odlična izrada, sjajne performanse i vrhunske kamerice dovoljno govore u prilog ZA ovom telefonu. Ekran je svakako jedan od boljih, kao i baterija koja bez problema sastavlja radni dan. Iznad svega ovaj telefon za jedan Android telefon donosi fulidnost i lakoću korišćenja, što je do sada bilo veoma diskutabilno za Android bazirane telefone. Ipak, najveća vrednost P10 Lite telefona je što je on kompletan telefon u svojoj klasi i što na svim nivoima ide bar jedan korak ispred konkurencije. Sve preporuke!

Cena (sa PDV-om): 39.999,00 dinara

Kontakt: Huawei radnja, TC Ušće, Beograd

Više informacija o ovom sjajnom telefonu možete pronaći i na Instagram-u i Facebook-u

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime