Tridesetčetvorogodišnja Hee Orama iz Nešvila, SAD, je osetila da joj biološki sat otkucava. Ima dečka, on je obećao da će da se venčaju – nema razloga da se čeka, mislila je Hee, obavimo to što pre. Na njenu žalost, dečko je počeo da se izvlači, da se oseća zarobljeno, neslobodno. Mlad sam, mislio je, ne želim još uvek da se ženim i da se tako obavežem za ceo život. No, kao za pakost, nakon jedne vrele ljubavne noći, polusvestan je obećao Hee da će je oženiti, i to mu je sad došlo na naplatu – Hee nije želela da popusti. Međutim, ni dečko se nije dao, pa je Hee pozvala policiju da ih obavesti o kakvom skandalu je reč.

Policija, međutim, nije imala razumevanja za nastalu dramu, te su joj odgovorili da to nije vanredna situacija i da ne zove više zbog toga. Hee nije mogla da veruje, kako je moguće, mislila je, pa policija treba da štiti građane od prevaranata i lažljivaca, a ovaj moj je upravo to, te je pozvala policiju još jednom, da to razjasne. I još jednom. Bez efekta, štaviše, rekli su joj da će je uhapsiti ako bude nastavila da zove. Onda je Hee pozvala još jednom, mudro ne želeći da saopšti policijskom službeniku zašto zove. A onda su je uhapsili i odredili kauciju na $250.

Sve bi ovo moglo da se posmatra iz ugla muško-ženskih odnosa, neodgovornih muškaraca koji su nesposobni za povezivanje, sa celim nizom teorija zašto je to tako i kako se može ispraviti, sve praćeno ženskim pridikovanjem, uzdisanjem i besom, da nije jednog malog ali ključnog detalja: policija je saopštila da je Hee Orama bila uhapšena i prošle nedelje, jer je neprestano zvala policiju zbog toga što nikako nije mogla da nađe svoja kola.

Sve teorije padaju u vodu. Žena jednostavno voli da razgovara sa policajcima.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime