Lorens Edmond (26) iz Londona se pre 13 meseci kladio da će polizati svaku anglikansku katedralu u Ujedinjenom Kraljevstvu pre 16. decembra.

Ako ne uspe u tome, on će morati da trči go po Jork Minsteru, a ukoliko mu zadatak pođe za rukom, to će morati da uradi njegov cimer Adam.

“Nemamo pojma zašto smo se opkladili baš u lizanje katedrala – tako je ispalo,” rekao je on za magazin The Sun. “Isprobao sam mnogo novih mesta.”

Postao je pravi hit u medijima u Britaniji, a Edmonds piše o svakoj katedrali koju je liznuo na svom blogu i priznaje da su neke ukusnije od drugih.

Na primer, katedrala  Lichfield je “prilično ukusna” dok je katedrala u Vorčesteru bila “izuzetno šljunkovita i slana”, ona u Durhamu “razočaravajuće blaga”.

Ali najgora je “grešno, bolesno slatka” u Vejkfildu.

“Sada sam okusio neke prilično čudne stvari u svom životu, od mesa crvene ajkule do ovčjeg oka, ali katedrala u Vejkfildu je van svake konkurencije,” napisao je Edmund na svom blogu.

Većina ovih “lizanja” je bila jednolična i dosadna – ako se uopšte može reći za lika koji u javnosti liže crkve da je “dosadan”, ali on je izjavio da je imao i problem, u Southwell Minster-u u Notinghemširu, kada je jedan od posetilaca pozvao obezbeđenje, primoravši Edmondsa i njegov jezik da odu sa lica mesta.

Edmonds je do sada olizao 42 katedrale, a ostalo mu je još 20 da bi dobio opkladu. Njegov cimer se pak moli da će Cathedral of the Isles, na ostrvu  škotskom ostrvu Kumbre biti malo daleko za Edmondsa da bi mogao da stigne do tamo 16. decembra.

 

Ovom dečku ne gine pakao!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime