Požar u Kremlju, smrt miliona ljudi u terorističkom napadu na SAD, američka invazija na Iran i atentat na Džordža Buša, samo su neka od promašenih predviđanja svetskih astrologa, magova i proroka za 2007. godinu.

Prema podacima nemačkog društva za naučno istraživanje paranormalnog, od 185 analiziranih predviđanja sva su bila pogrešna. Sudeći po ovome, mnogi “poznati” svetski vidovnjaci mogli bi da ostanu bez “posla”.

Omiljene teme

Među čuvenim neostvarenim proročanstvima je i priča kanadskog vidovnjaka Nikija Pezara, koji je rekao da će pred Belu kuću u Vašingtonu sleteti NLO.

Tradicionalno omiljene teme vidovnjaka, astrologa i gatara su prirodne katastrofe, ratovi i terorizam.

– Takve priče prave su senzacije, koje imaju za cilj samo da proslave onoga koji ih saopštava. Postoji astrologija koja se bavi utjecajem planeta i zvezda na države, gradove, narode i elementarne nepogode. Da bi takve stvari neko mogao da predvidi, kao što je to radio Nostradamus, mora biti izuzetno duhovno jak – kaže astrolog Predrag Petković.

Astrolog Patricija Bahrani predvidela je da će 2007. godine biti ukinut euro i da će se marihuana legalizovati.

Sedam dana nade

Mašta astrologa i proroka radi svake godine. Tako su u 2006. prognozirali veliki zemljotres u Kaliforniji, pa teroristički napad na Pariz i Madrid. Jedan od njih se usudio da upozori narod predviđajući pad ogromnog asteroida. Sreća, i tu su promašili.

Na astrologe i proroke nisu imuni ni političari, pevači i glumci. Prema riečima astrologa Petkovića, njih najviše zanima karijera i ljubavni život.

Do kraja godine ostalo je još sedam dana. Možda nedovoljno za ukidanje eura, ali, nikad se ne zna…

Astrolozi napunili džepove

Matematičar Majkl Kunkel, koji je radio istraživanje, objašnjava da budućnost nije unapred određena, pa se ne može čitati iz staklene kugle ili vidjeti u zvezdama. Ipak, većina “proroka”, pred kraj godine, zadovoljno trlja ruke i puni džepove. Mnogi su željni saznanja šta ih čeka u narednoj godini.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime