Dajte nam hleba i igara

Ono što je za Amerikance Dan nezavisnosti, za Francuze Buržoaska revolucija, a za Engleze kraljica majka, za Srbe i druge balkanske narode su rijaliti tv programi. E pa evo šta se dešavalo ove nedelje u vašim omiljenim serijalima – Survivoru i Farmi.

Ako ste mislili da Ekrem Jevrić više stvarno nema čime da vas iznenadi, onda bi vam bolje bilo da sednete. Šokirani Ekrem je uspeo da šokira i sve gledaoce kada je saopštio da uopšte nema pojma da sve učesnike Farme snimaju.

„Kako zna, odakle, gde je to pratila sikjuriti kamera?“, pitao je zaprepašćeno Ekrem. Onda su mu drugi farmeri objasnili da ih sve vreme snimaju i prikazuju na televiziji. „Prikazuju nas na televiziji?“, šokirano je pitao Ekrem. Na televiziji Ekreme, znaš to je ona crna kutija sa pokretnim slikama…

Što se tiče Survivora, ova nedelja nije bila tako zabavna kao prethodna pošto nismo videli baš nijedan toples lepe Nišlijke. Zato je Goca Tržan plakala, a devojke su proterale Kneza iz kuhinje tražeći njegovu smenu. Crnogorac je obrukao svoju časnu naciju i pretke. Mada i nije za muško da kuva, tako da se možda i vrati kao heroj kući. Onda su se svi malo valjali u blatu, čisto da ne prođe previše epizoda bez blage erotike. Ah da, zaboravili smo da vam kažemo da se Vendi na Farmi ljubila sa Katarinom Živković, ali kapiramo da takva vest više nikoga ni ne zanima.

Bijonse stiže u Belu kuću

Američki mediji javljaju da najpoznatiji reper na svetu Džej Zi planira da se kandiduje za predsednika Amerike. Ako može Obama, a bogami i Švarceneger, zašto ne bi mogao i suprug prelepe Bijonse.

„Dajte mi 8 godina i možda ću postati predsednik“, rekao je Džej Zi u jednom od intervjua američkim medijima. Dajemo ti i još 10 ako to znači da ćemo videti Bijonse kao prvu damu kako vrcka guzom u kratkoj suknjici u Beloj kući.

Balašević baš voli svoj rodni Novi Sad

Đorđe Balašević će za Novu godinu pevati na Trgu slobode u Novom Sadu. Lepe vesti, sigurno mislite. Svet piše da je sve dogovoreno sa gradskim vlastima, da će koncert svakako biti spektakularan, a da ozvučenje stiže čak iz Hrvatske. Baš plemenito od najpoznatijeg Novosađanina.

Jedina sitnica koja će vas možda zanimati je da će Novi Sad iz budžeta Balaševiću platiti neverovatnih 200.000 evra za nastup. Ne smemo ni da pretpostavimo koliko bi Balašević tražio da je Đilas kojim nesrećnim slučajem hteo da ga pozove u Beograd. To bi bili milioni, najmanje.  

Kada bolje razmislimo možda bi jedino u Hrvatskoj svirao za džabe, pošto je nedavno rekao da je srpski zapravo iskvarena varijanta hrvatskog. Ipak u tom Novom Sadu peva na stranom jeziku, što čoveku sigurno nije lako. Trebalo bi da ga razumete…

U krevetu sa Barakom Obamom

Izgleda da su i u Kini čuli da se Bijonse i Džej Zi  spremaju da uđu u Belu kuću pa su već sada napravili seksi lutku na naduvavanje sa likom aktuelnog američkog predsednika.

Barak Obama u ovoj seksi varijanti predstavljen je na nedavno održanom sajmu erotike u gradu Gunagzou. Najgore od svega je što se nesrećni predsednik Obama našao na štandu sa jeftinim lutkama, a posetioci kažu da je i kvalitet vrlo loš. Pa kriza je, mora da se štedi, a i zna naš narod da su oni poznati po šuntavilu. Samo kada Bijonse bude prva dama očekujemo kvalitet od Kineza. Možda nešto tako stigne i do Bloka 70, pošto kapiramo da ovde i dalje ima previše bolesnika koji bi rado poje*bali američkog predsednika i novi svetski poredak zbog toga što im se raspalo državno preduzeće i više ne mogu da žive na kredit i putuju u Sutomore preko sindikata. Nama i dalje nije jasno kakve sve to ima veze sa Obamom.

Aca Lukas i Dara Bubamara kao indi bendovi

Sviđa nam se što naši narodnjaci drže korak sa vremenom. Lepo su skapirali da nije više pristojno da izigravaju mafiju sa splavova i napucane ribetine nego lepo prate svetske trendove, kao što se očekuje od idola mladih generacija. Prvo smo videli plakate Ace Lukasa na kojima izgleda kao frontmen nekog britanskog indi benda, a sada saznajemo da Dara Bubamara snima unplugged verzije svojih pesama. Već je snimila dva spota u ovom fazonu za pesme “Mili moj” i “Idi sam”.

Dara čak svira klavir u jednoj od spotova, dok je ove nedelje Aca Lukas svoj 42. rođendan proslavio zajedno sa 17.000 gostiju u beogradskoj Areni.

 

Tamo je došao skromno u peglici, ali obučen u prekul Adidas Originals gilje i totalno kul imidž.

 

Pravo da vam kažemo ovi folkeri baš deluju intelektualno u poslednje vreme, samo čekamo ko će prvi od narodnjaka da kaže da je odrastao uz Nirvanu i knjige Džejmsa Džojsa.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime