“Moj poziv je nekoliko puta preusmeravan, dok nisam dobio Bušovu sekretaricu i uspeo da zakažem telefonski razgovor sa Bušom narednog ponedeljka uveče”, kazao je Vilfil Atlason (16).

Tinejdžer se predstavio kao predsednik Islanda Olafur Ragnar Grimson kada je 1. decembra pozvao Belu kuću.

Islandski policajci pojavili su se na njegovim vratima dva dana kasnije – na dan planiranog razgovora – i priveli ga radi ispitivanja.

“Rekli su mi da je CIA pozvala nacionalnog komesara islandske policije i zamolila ga da pokuša da sazna odakle mi taj broj”, ispričao je Atlason.

Tinejdžer je kazao da ne može da se seti gde je pronašao telefonski broj Bele kuće. “Znam da ga imam u telefonu najmanje četiri godine i da mi ga je dao jedan prijatelj sa Islanda, ali se ne sećam koji”, dodao je.

Na konferenciji za štampu u Beloj kući, Bušova predstavnica za štampu Dejna Perino rekla je da je, kako je razumela, Atlason pozvao javni broj “koji svako može da pozove”.

“Što se nas tiče, neće biti dalje istrage, a ne znam da li američka vlada preduzima neke korake zbog ovoga”, kazao je šef islandske policije Jon Bjartmarz.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime