Iako je temperatura bila devet stepeni, što znači da pravog snega nije ni bilo, to nije omelo profesionalne snoubordere, koji su na takmičenje došli iz Slovenije, Bugarske i Mađarske. Među prijavljenim takmičarima našli su se i Nejc Fejrlan, prošlogodišnji pobednik Evropskog kupa na Kopaoniku i Mario Benio iz Bugarske, jedan od favorita za zlatnu medalju na predstojećem Svetskom kupu, koji će biti održan u Bugarskoj, 22. decembra.

Posle zagrevanja i provere podloge, tj. snega koji je dovezen kamionom – hladnjačom za sladoled, takmičenje je počelo, a odvijalo se na gelenderima i veštačkom snegu, uz odgovarajuću muziku i rasvetu. Nagradni fond iznosio je 600 evra, a bilo je i posebnih robnih nagrada.

Promoter ovogodišnjeg “Expo-Zima“ je čuveni italijanski alpski skijaš Alberto Tomba, koji je 6. decembra svečano otvorio Sajam, uz konstataciju da je srećan što je ponovo gost Beograda. Višestruki šampion, specifičnog stila vožnje, dominirao je svetskim skijanjem u poslednjoj dekadi prošlog veka. Bio je miljenik publike i medija, ostao je zanimljiva ličnost, a poznat je i po nadimku Tomba la Bomba. U bogatoj karijeri osvojio je pet olimpijskih medalja, od čega tri zlatne. Takmičio se u tehničkim disciplinama alpskog skijanja – slalomu i veleslalomu.

U halama 1 i 5 Beogradskog sajma, na površini od oko 6.000 metara, nalazilo se oko 80 izlagača iz oblasti sportske opreme i turizma, koji su ovom prilikom predstavili nove modele opreme i rekvizita za zimske sportove. Bilo je tu turističkih agencija sa brojnim aranžmanima turističkih centara kod nas i u inostranstvu.
Izvor: Nadlanu

Ucitavanje slike je onemoguceno

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime