Uprava TV stanice Televen iz Caracasa (Venecuela) ocenila je da je popularni crtani film o otkačenoj američkoj porodici “neprikladan” za prikazivanje u jutarnjem dečjem terminu, a umesto nje odsad će se prikazivati epizode Baywatcha.

U objašnjenju uprave ove TV stanice stoji kako je saga o Homeru, Mardž Simpson i njihovo troje dece sadržajno protiv svih pravila kojima se zabranjuje emitovanje “poruka koje idu nauštrb vaspitanja dece i adolescenata”.

U objašnjenju takođe stoji da je na odluku uticao i niz kritika koje su poslali nezadovoljni gledaoci.

Uprava Televena odlučila je da ovu seriju prikazuje u drugom “prikladnijem” terminu.

U jutarnjem- dečjem terminu venzuelanska deca i tinejdžeri uživaće u prikladnijoj seriji Baywatch o životu čuvara plaže, koja je svojevremeno u SAD-u i svuda u svetu došla na loš glas zbog ispraznog prikazivanja njihove „radne nedelje”, a predstavljale su ih atraktivne glumice u kupaćim kostimima, čiji su pokreti, posebno trčanje, na radost muškog dela auditorijuma, najčešće snimani usporenom tehnikom.

Venezuelska televizija poznata je po tome da svoje programe ispunjava starim američkim ili latinoameričkim sapunicama. Zaštitnim znakom njihovog programa smatra se talk-show čiji je domaćin predsednik države Ugo Čavez (Hugo Chavez).