lg

Selo u Engleskoj neprekidno je pod tenkovskom opsadom

Malo selo u Šropširu u Engleskoj neprekidno je pod invazijom tenkova koji tu dolaze zbog greške u sistemu satelitske navigacije.

Kada vojnici zatraže put za kasarnu u Doningtonu u blizini Telforda, navigacioni sistem ih šalje u selo istog imena udaljeno dvadesetak kilometara od vojne baze.

Stanovnici malog Doningtona kažu da se ponekad u uličici u selu zaglavi i po sedam – osam tenkova, a dešavalo se da do takve zbrke dođe čak sedam puta nedeljno.

Dok se moćni tenkovi iskobeljaju iz seoske ulice, potpuno je unište i seljacima ostane samo gomila izorane zemlje i blata. „To je poput invazije. Na transporterima su ponekad i topovi i drugo oružje velikog kalibra. Deluje zastrašujuće“, izjavio je poljoprivrednik Dejvid Streford, koji kaže da nikome u selu nije jasno da se to stalno dešava.

„Čovek bi pomislio da bi jedna ozbiljna vojska takav problem hitno morala da reši. Naše selo ima samo šest kuća koje ni po čemu ne liče na vojnu bazu. Kada sam ih prvi put video pomislio sam da počinje rat. A zamislite kako bi se tek snalazili da stvarno počne rat“, zapitao se Streford.

Izvor: Studio B

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *