Ako se slučajno zadesite u indijskom selu Kodhini, veoma lako možete pomisliti da ste sišli sa uma, i da ste počeli da vidite duplo. Ništa ne brinite, ovde je to uobičajeno. Doktorima još uvek ništa nije jasno. Ne shvataju zašto je indijsko selo Kodinhi toliko posebno i drugačije u odnosu na ostatak sveta. Ne shvataju kako je moguće da u 2,000 familija, koliko živi u selu, postoji čak 250 parova blizanaca.

 

Statistički gledano, u odnosu na broj stanovnika čak 6 puta više blizanaca se rodi ovde nego bilo gde drugde na planeti. Od 300 porođaja u 2008. godini, čak 15 žena je rodilo blizance, a u poslednjih pet godina se broj rođenih blizanaca uvećava svake godine.

 

Lokalni doktor Krishnan Sribiju čak misli da je broj blizanaca veći od prijavljenih 250: "Postoji barem 300 ili 350 parova blizanaca u selu. Što je još zanimljivije, ovaj fenomen je počeo pre tri generacije, dakle, pre 60 ili 70 godina. Bez detaljne biohemijske analize i opreme, ne mogu da saznam šta je razlog ovoj pojavi, ali mislim da je zbog nečega što meštani jedu i piju. Svuda u zapadnom svetu razlog pojavi blizanaca su uglavnom lekovi za poboljšanje plodnosti, način ishrane, uzimanje mlečnih proizvoda; međutim, nijedan od tih faktora ne postoji ovde", kaže doktor Sribiju.

Dakle, ako slučajno imate problema sa oplodnjom, put pod noge, pravac Indija! Vratićete se u znatno brojnijem stanju.

 

1 KOMENTAR

  1. Postoji jos jedno mesto. Milim da je u Brazilu, gde se masovno radjaju blizanci bele zute i bele puti.
    Navodno je doktor Mengele, nakon svog izgnanstva, svoj rad zavrsio u tom mestu, gde je ziveo poslednje godine svog zivota i gde je na kraju i preminuo.

    U tom mestu je radio kao doktor, veterinar, stomatolog, radio sa trudnicama itd.

Comments are closed.