Stariji sin prestolonaslednika, princa Čarlsa, sada ima pristup svoti od oko 6,5 miliona funti, koje mu je lejdi Di ostavila pre smrti.

Zvaničnici kraljevske porodice nisu želeli da komentarišu finansijsko stanje mladog princa, ali agencija AFP ocenjuje da će od sada imati izmedju 250.000 i 350.000 funti godišnje na raspolaganju.

Princeza Dajana ostavila je prinčevima oko 21 milion funti, uglavnom u akcijama, deonicama, nakitu, ličnim stvarima, i dobitkom od poravnanja brakorazvodne parnice od princa Čarlsa 1998. godine, koji se procenjuje na oko 17 miliona funti.

Oko osam miliona funti otišlo je na porez na nasledstvo, čime je iznos namenjen prinčevima kada napune 25 godina sveden na nešto više od 12 miliona funti.

Njihovi delovi nasledstva uvećani su tokom godina za po devet miliona. Uslovi testamenta navodili su da Vilijam i Hari ne mogu uzeti novac do 25. rodjendana, osim u vidu povremenih isplata od strane staratelja. Prinčevi mogu uzeti celu sumu kada napune 30 godina.

Vilijam inače zaradjuje oko 22.000 funti godišnje u vojsci, gde se trenutno obučava za pilota. Dobro obavešteni izvori tvrde da Vilijema očekuje i oko dva miliona funti, koje mu je testamentom ostavila prababa, kraljica majka, pre svoje smrti 2002. godine.

2 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime