FunFunFun

Prvomajski adrenalinski festival

Nowhere Extreme Party: Muzika, kampovanje, priroda, mladi, ma ludilo…

Prvomajski adrenalinski festival

Mladi u Srbiji možda ne znaju kako se 1. maj obeležavao u vreme njihovih roditelja – ali su nesvesno tu tradiciju nastavili da održavaju. Prvomajski festival na Tari sa raftingom i drugim adrenalinskim aktivnostima već godinama je rezervisan za više od 300 mladih iz cele Srbije.

„Pobeći iz grada, odmoriti se i dobro se provesti – to je cilj 1. maja“ kažu oni koji se i ove godine odlučuju za rafting Tarom uz trodnevni festival – Nowhere Extreme Party.
 
Mokra Gora, Drvengrad, Višegrad

Na putu do Tare obilazi se Mokra Gora i Drvengrad (Kustin Grad) gde posetioci imaju priliku da se prošetaju ulicom koja nosi naziv nobelovca Ive Andrića, ali i drugim ulicama slavnih ličnosti –Džima Džarmuša, Maradone, Novaka Đokovića, Felinija, Čkalje. Home made sokovi od kupine i maline će upotpuniti doživljaj u ovom etno-selu. U ovoj turi nemoguće je zaobići i Višegrad koji je možda najpoznatiji po mostu iz Andrićevog romana koji je godinama i pod zaštitom UNESCO-a.
 
Smeštaj

Prvi maj ne može da prođe bez kampovanja, zato je smeštaj organizovan u šatorima (2-4 ljudi) a za one koji vole malo komforniji smeštaj mogu odsesti u bungalovima za isti broj ljudi. Cene variraju u zavisnosti od kampa, ali ono što je važno je da se nalaze u netaknutoj prirodi gde u večernjim satima postaje prijatno hladno pa je neophodno poneti dukseve, makar dok ne počne festivalski deo programa i kada se na stage popnu DJ-evi iz beogradskih klubova.

Tara

Reka na kojoj je rafting najbolji upravo početkom proleća kada se tope vrhovi obližnjih planina koji stvaraju bukove i čine rafting eksrtemnim iskustvom čak i za one koji su se u ovom sportu već oprobali. Za 17 kilometara vožnje, sva neophodna oprema je obezbeđena i ulazi u cenu celokupnog programa. Pri povratku u kamp najbolje “vraća u život” jagnjetina ispod sača ili pastrmka direktno izvađena iz Tare. Nakon kraće pauze DJ-evi nastavljaju tamo gde su stali prethodne večeri i greju atmosferu do ranih jutarnjih časova.

Adrenalinske aktivnosti

U adrenalin parku posetioci se mogu po izboru spustiti niz 30m visoku stenu, preći na koturu preko kanjona Tare ili proći preko starog mosta kome fale neophodna gazišta. Ali I pored adrenalin parka mogu svaki dan pre žurke da se isprobaju u paintballu u prirodi.

Pivsko jezero, etno selo Brezna i kanjon Nevideo

Trećeg dana u popodnevnim terminima zainteresovani mogu otići do Pivskog jezera, etno sela Brezna i kanjona Nevideo. Jezero je na nekim mestima duboko i preko 200m a dugo 45km i smatra se najvećim rezervoarom plitke vode na svetu. Brana Martinje visoka je 220 metara i spada među najveće brane te vrste u Evropi.

Budžet

         Aranžman

Cena aranžmana zavisi od smeštaja, da li su u pitanju bungalovi ili satori i o kom kampu je reč. Najjeftinija varijanta u organizaciji Puzzle Group-a je smeštaj u šatorima u kampu Brijeg i košta 49 evra a u cenu je uračunato, pored tri noćenja: rafting na Tari sa svom neophodnom opremom, ulaznica za sve tri noći na Nowhere Extreme Party, svi transferi za rafting i festival kao i sve boravišne i eko takse.

         Prevoz

Za prevoz iz Beograda, Čačka i Užica u oba smera je 25, iz Novog Sada, Niša, Kruševca i Kraljeva je 30 ili izdvojite dovoljno novca za benzin za 700km koliko treba preći u oba smera.

         Hrana i piće

Cene u restoranima kampova se kreću, za bogati doručak poput prženih jaja, viršli od 2 do 3 evra, za ručak oko 3.5 evra a cene pica na festival su između 1 i 2 evra.

         Fakultative

Ulaz u Drvengrad (Kustin grad) – 100 dinara, ulazak u adrenalin park – 10€, paintball – 10€, obilazak Pivskog jezera, etno sela Brezna i kanjona Nevidio – 7€.

Za pozitivnu atmosferu koja je neophodna da se ova četiri dana pobrinuće se puzzleovača – rakija od nepoznatih voćki koju organizatori tradicionalno dele sa svojim putnicima.

 

Ako ste se zainteresovali skoknite na Puzzle koji sve organizuje.

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uFunFunFun

Samo 11 minuta zlatnih retrivera

Ako vas ovo ne oraspoloži ništa neće

Domino Magazin 11.12.2017
Bella Thorne pokazala baš SVE

Potpuno gola i neshvatljivo seksi

Domino Magazin 08.12.2017
Čirlidersica izvela nemoguć trik

Samo probajte ovo

Domino Magazin 07.12.2017
Emily Ratajkowski i prve tri seksi lepotice za LOVE Advent Calendar

Počelo je!

Domino Magazin 06.12.2017
LOVE magazin ponovo ima seksi praznične snimke

I evo ko će sve biti u kampanj

Domino Magazin 05.12.2017
Pas prvi put vidi sneg i naravno odlepi

Mnogo je srećan

Domino Magazin 04.12.2017
Jadni pas se plaši i dodira

Ali ova čuvarka ga je spasila

Domino Magazin 01.12.2017
Divni samojed budi gazdu

I to vrlo nežno

Domino Magazin 30.11.2017
Evo zašto treba zabraniti MMA

I druge brutalne borilačke "sportove"

Domino Magazin 29.11.2017
Najbolji FAILovi za novembar

Još epskih padova

Domino Magazin 28.11.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.