Jedan od razloga za tako visoku cenu navode se i ulazna vrata otporna na metke u vrednosti od 100.000 dolara, otkrili su londonski trgovci nekretninama.

Kuća sa sedam spavaćih soba nalazi se u ekskluzivnom severnom delu Londona, Hampstedu, a krase je 1,5 miliona dolara vredno stepenište od kamena, klesano tradicionalnom tehnikom, i zatvoreni bazen sa pozlaćenim pločicama.

Pored toga, u kući se nalaze i teretana, sauna, plesna dvorana i bioskop, privatna frizerska radnja i tonu težak lavabo isklesan iz jednog komada skupocenog belog iranskog oniksa.

Kupac kuće, izraelski biznismen Levijev (51) vlasnik je kompanije za trgovanje dijamantima, a procenjuje se da raspolaže bogatstvom od 6,5 milijardi dolara. On je 1971. emigrirao u Izrael iz Uzbekistana bez ijednog dolara u džepu, a danas poseduje kuće u Izraelu, Njujorku, Moskvi i Londonu.

Londonski trgovac nekretninama, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je da je 70 miliona dolara najviši iznos ikad plaćen za kuću u Velikoj Britaniji, osim još jednog neverovatnog iznosa od 128 miliona dolara, koliko je čelični tajkun, Lakšmi Mital, platio za svoj dvorac u Londonu.

Portparol Levijeva potvrdio je kupovinu najbogatijeg Izraelca i najavio da će se on uskoro doseliti u London zajedno sa ženom i dvoje od svojih devetoro dece. Nedavno je Levijev u britanskoj metropoli otvorio prodavnicu u ekskluzivnoj ulici Bond, gde mu je direktna konkurencija južnoafrički “De Birs”, najveća svetska kompanija za trgovinu dijamantima.

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.