Dok se drugi hoteli hvale udobnim krevetima, spektakularnim pogledima i sjajnom uslugom, Hans Brinker Hotel u Amsterdamu obećava lift koji se retko kvari, vrata koja se zaključavaju i udobnost jednaku zatvoru sa minimum obezbeđenja.

 

Proglasili su sebe “Najgorim hotelom na svetu”, a idu tako daleko da preporučuju listu loših mesta u prestonici Holandije, uključujući Hotel de L’Europe, Hotel Krasnopolsky i Intercontinental – luksuzna mesta sa najfinijim pogodnostima. Zapravo od 16 preporuka za hotele Hans Brinker se nalazi na 15 mestu, odmah ispod napuštenog rudnika i iznad neobeleženog groba. 

 
Pogodnosti su razne; u sobama u stilu hostela spava do 8 osoba na krevetima sa metalnim šipkama, tu su i plavi metalni ormarići, u apartmanu imate malo više od pločica, nema nigde besplatnog šampona ili sapuna na vidiku.
 
Krevet košta od 22,50 do 53, 50 evra po osobi za noć (sa privatnim sobama od 2 ili 3 ležaja po većoj ceni), a ipak ovaj hotel sa 127 soba u blizini Kajcertgrahta je gotovo uvek pun tokom čitave godine. Gosti su uglavnom studenti, bekpekeri koji ne traže udobnost, a blizu im je četvrt Crvenih fenjera kao i mnogi gradski muzeji. Svako može da reklamira hotel na YuoTube kanalu ukoliko to želi.
 
Svi se vraćaju sa pomešanim osećanjima, pa su i kritike takve. Hotel je rangiran na 59. od 130 sličnih mesta u Amsterdamu  na sajtu TripAdvisor: “Šetnja po hodnicima je kao da set u napuštenoj bolnici…ovo je jednostavno najgori hotel na Zemlji”, kaže jedan komentar. Kako kažu iz hotela, spavanje u vreći na autoputu je bolja opcija.
 
 
Photo: Screenshot/YouTube

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime