Perač prozora preživeo pad sa 47. sprata

Perač prozora koji je pao sa 47. sprata solitera na Menhetnu nedavno se probudio, pomalo razgovara sa porodicom i očekuje da uskoro napravi svoje prve korake. Lekari kažu da nikada nisu videli nešto slično.

Alsides Moreno (37) pao je 7. decembra sa 47. sprata solitera kada je na visini od 150 metara zajedno sa svojim bratom Edgarom prao prozore.

U nesreći, koja se dogodila kada je platforma na kojoj su stajali pukla Edgar je poginuo, dok je Alsides preživeo pretrpevši višestruke prelome.

Alsides je nakon nesreće smešten u njujoršku Prezbiterijansku bolnicu u kojoj se oporavlja od povrede mozga, kičme, abdomena, preloma leve ruke i obe noge. „Sa velikim zadovoljstvom moram da kažem da se Alsides probudio i da njegovo opšte stanje ide na bolje”, izjavio je doktor Filip Bari. „Alsides oseća noge i ruke, diše samostalno, a na Božić je progovorio prvi put posle nesreće”, dodao je on.

Alsidesova Žena Rosario Moreno je izjavila da je oporavak njenog muža „istinsko čudo” i zahvalila se lekarima i medicinskim sestrama na trudu.

Lekari koji se brinu o Alsidesu naglašavaju da je pravo čudo što je uopšte preživeo s obzirom na to da je zadobio veoma opasne povrede. Kada je primljen u bolnicu Alsides je primio 24 jedinice donirane krvi i prošao kroz devet operacija. „Ukoliko verujete u čuda, ovo bi zaista moglo biti jedno”, zaključuje doktor Bari.

Izvor: Serbiancafe

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *