Mesto zvano Gold Hill u Oregonu

Gold Hill je gradic u Americkoj drzavi Oregon, gde se nalazi cuveni Oregon Vortex.

To je mesto gde zakoni fizike ne vaze, a ono sto vam se cinilo nemogucim, pred vasim ocima postaje stvarnost.

Usred ovog takozvanog vrtloga nalazi se iskrivljena “Kuca misterije”, mesto gde pukom zamenom mesta mozete promeniti visinu, i to nije samo opticka varka , tu gde se stvari kotrljaju uzbrdo umesto nizbrdo prkoseci zakonu gravitacije, i gde metla umesto da padne stoji iskrivljena pod uglom. Strucnjaci ovakve pojave objasnjavaju pojavom anomalije u gravitaciji tog mesta.

  Vortex, odnosno vrtlog, kako bi se moglo prevesti je otkrio i proucavao samouki fizicar Dzon Litster, u periodu od 1920 do smrti 1959, zanimljivo je da je sve prikupljene podatke o Vortexu spalio pred smrt. Indijanci su ovo mesto smatrali svetim, jer njihovi konji nisu hteli da kroce na to tlo,i izbegavali su ga. Vortex se proteze duboko u zemlju, ali obuhvata i vazdusni prostor iznad sebe, tako da je bilo slucajeva da su avionima otkazivali instrumenti u toku preleta Vortexa, a neki ljudi su osecali vrtoglavicu I mucninu u njemu.

Ostaje nam da se pitamo, kakve misticne sile cine ovo mesto tako cudesnim, I zasto je Litster spalio svoje nalaze o Vortexu, a dok ne otkrijemo odgovore na ta pitanja, svakako Vortex predstavlja jednu zanimljivu lokaciju koju svakako treba posetiti

2 KOMENTARI

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime