Kristof Rokankort (41) svojevremeno je privukao pažnju svetskih medija kada se lažno predstavljao kao član francuskog ogranka porodice Rokefeler. Naravno, brzo su ga otkrili.

Njegova priča počinje kada je pre dvadesetak godina došao u Ameriku. Odlučio je da postane profesionalni prevarant i napravio je nekoliko lažnih identiteta.

Pretvarao se da je filmski producent, bokser, bogataš i često je govorio da mu je Sofija Loren (73) majka. Žrtve nije birao, a neke je uspeo da nađe i u Holivudu. Tako je nagovorio Žan-Klod Van Dama (47) da mu finansira “film”, a neko vreme je živeo s Mikijem Rorkom (51). Nekoliko puta je osuđivan zbog falsifikovanja raznih dokumenata, a 2001. godine je uhapšen u Kanadi zbog prevare. Vreme u zatvoru prekratio je pisanjem autobiografije, u kojoj ismeva svoje žrtve. Sledeće godine izručen je Sjedinjenim Američkim Državama, gde su ga optužili za krađu, krijumčarenje i podmićivanje. Da bi izbegao maksimalnu kaznu od 20 godina, priznao je nekoliko kaznenih dela pa je osuđen na pet. Tek će se videti šta je pripremio za Naomi.

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime