Rođena sam 9. maja 1986, i to nije prvi dan mog postojanja. Moja geneza bi išla ovako nekako.

Dana 3. jula 1985. moj tata je proizveo seme koje je ubrzo zatim postalo moja polovina. Tokom života, svake sekunde je proizveo 1000 spermatozoida i bila sam srećna u uporna da budem jedna od 500 miliona. Ako je moj tata pio kafu te srede, ja sam mogla biti i dečak jer kofein menja brzinu spermatozoida od kojih nastaju dečaci, kažu naučnici.

Dana 18. jula, četvrtak, moja majka je imala poslednju menstruaciju i stvorilo se jaje koje je moja druga polovina. Nakon ovog dana, ne bi trebalo da je imala svoje cikluse neko vreme, zahvaljujući mojoj želji da postojim. Ovog dana je bila veoma neraspoložena, anksiozna i nemoguća i odlično je što me nije bilo u ovom obliku jer bismo se najverovatnije posvađale.

Dan 2. avgust 1985, petak (-280 dana) moja majka ima jaje koja će biti druga polovina Dajane, a onaj spermatozoid je na pravom putu. Danas će se desiti ono što treba da se desi.

Dan 3. avgust, subota. Od 500 miliona spermatozotida, ja sam pobedila, tj. moja polovina, stigla sam prva i spojila se sa maminim jajašcetom i trenutno se stvara moja prva ćelija. Šanse su bile male, ali eto, neko je morao da pobedi. Ovo je zvanično prvi dokaz da imam sreće u životu. Ova subota je moj prvi dan u životu i sada sam ja embrion. Iako sam u tom trenutku bila samo jedna jedina ćelija, formiran je i moj DNK i sve je unapred određeno – biću devojčica, debela beba, plavih očiju i kose, džangrizava i brbljiva.

Dan 17. avgust 1985, subota. Kada je majka pametna kao moja, ovog dana već sumnja da je trudna. Nije sigurna, samo sumnja, nadam se da nije zabrinuta, već oduševljena.

Dana 24. avgusta 1985, subota, moja majka saopštava Pavlu da je napravio bebu. Danas se moj tata verovatno opija sa drugarima i slavi svoju novu sudbinu koju mu ja krojim od ovog trenutka. Takođe, danas mi je srce prvi put "prolupalo". Dan je po svemu 2 u 1.

Do 8. novembra 1985, moji roditelji su mogli da me legalno abortiraju, što očigledno nisu uradili. Danas su odlučili da ću živeti.

Dana 9. maja 1986, petak, srećan mi rođendan! Ovog dana je počelo moje putovanje izvan majčine utrobe iako postojim već 310 dana u nekom gadnom, ljigavom obliku.

Srećni dani bi trebalo da mi budu petak kada su me stvorili i subota kada je tata saznao da je Vesna trudna i moje srce zakucalo po prvi put.

Sledeći poklon za rođendan ću dobiti za 44 nedelje, 2 dana i nešto minuta. Da nisam šišala kosu od rođenja bila bi duga oko 3.811 m a nokti 9.456 cm.

Drvo jabuke koje je zasađeno na dan mog rođenja bi do danas prozvelo 2.322.366 kg ploda. Da sam ja ovo drvo, nahranila bih 3.987 osoba i zaradila bih oko 7 hiljada evra.

Nisam drvo jabuke i nadam se da će mi rezultat biti mnogo bolji. Da sam vilin konjic sada ne bih postojala, da sam patka pojeli bi me Kinezi a da sam buba švaba ne bih brinula o mogućnostima nuklearne katastrofe. Dajana Debić

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime