Znate li sta su male stvari koje zivot znace? Znate li za onaj osecaj kada ste napolju i kada oblak iznad vas oslobodi sunceve zrake i natera vas da zazmurite, a onda osetite kako vas nesto miluje po kapcima… Divan osecaj.

Znate li za onaj osecaj kada se sredite, stavite slusalice u usi, pocne vasa omiljena pesma, a vi prolazite gradom i koracate u ritmu muzike… pa vam dodje i da zaigrate…

Da li ste nekada jurili kolima, slusajuci glasno muziku nalazeci se iznad reke na mostu…

Da li vam je neko nekada rekao da ste u necemu najbolji?

Znate li onaj osecaj kada u necijem zagrljaju zadrhtite i pozelite da taj momenat nikada ne prestane?

Da li ste nekada u diskoteci igrali kao ludi ne mareci sta ce ko reci?

Zar sve to nisu male stvari koje cine zivot? Kada me neko pita kada sam bio jako srecan sta reci? Ja nemam taj period u zivotu… ali imam momente kada sam pomislio da sam srecan… a to su ti sitni momenti za koje vredi ziveti…

Ponekad mi nije ni do cega i ne vidim poentu zivota, ali onda pomislim na sve sitne momente koje jos treba preziveti i pozelim da se oni sto pre dese… Zivot cine momenti, ne treba cekati velike stvari…. Sta ako one nikada ne dodju?

Evo jedne male price koja se nadovezuje na sve ovo i za koju se nadam da ce vas inspirisati:

Ubedjujemo sami sebe da ce zivot biti bolji kada se vencamo, dobijemo bebu, a zatim drugu bebu… Onda smo isfrustrirani zato sto deca nisu dovoljno velika i bicemo zadovoljni kada porastu… Nakon toga, isfrustrirani smo zato sto imamo posla sa pubertetlijama… Sigurno cemo biti srecniji kada izadju iz tog razdoblja… Govorimo sebi da ce nam zivot biti potpun kada se nas supruznik dozove pameti, kada kupimo lepsa kola, kada budemo u mogucnosti da odemo na lepo putovanje ili kada odemo u penziju. Prava je istina da ne postoji bolji trenutak za srecu od ovog trenutka… Ako ne sada, kada? Tvoj zivot ce uvek biti ispunjen teskocama… Najbolje je da to priznas sebi i da odlucis da svejedno budes srecan… Sreca je pravi put… Zato cuvaj svaki trenutak koji imas i cuvaj ga jos vise zato sto si ga podelio sa nekim posebnim, dovoljno posebnim da bi provodio vreme sa njim… I zapamti da vreme nikog ne ceka… Zato prestani da cekas da otplatis kola, da kupis novu kucu ili automobile, da ti deca odu od kuce, da se vratis na studije, da zavrsis studije, da izgubis 10 kg, da dobijes 10 kg, da se ozenis (udas), da se razvedes, da dobijes decu, da odes u penziju, da dodje leto, da dodje prolece, da dodje zima, da dodje jesen…. Nema boljeg trenutka za srecu od ovog… Sreca je put, a ne cilj… Zato radi kao da ti ne treba novac, voli kao da nikada nisi bio povredjen i igraj kao da te niko ne gleda….

Da li se slazete samnom?

Pozdrav! Luka

Slika 3. Da li se obradujete kada vam bubamara sleti na ruku… Ja DA

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.