Dobila konja kao napojnicu

A. D. Kerol (71), kelnerica iz Hjustona, dobila je ovih dana od teksaškog biznismena neverovatnu i velikodušnu napojnicu: pravog trkačkog konja, bivšeg šampiona američkih hipodroma. „Jednom sam u San Francisku dobila 600 dolara, a drugi put 500 dolara, ali ništa se s ovim ne može porediti“, rekla je ona. Kerol već poseduje dva psa i 16 mačaka i odličan je jahač.

 

Mobilni telefon kao prijatelj

Poznati po svojoj fascinaciji humanoidnim robotima, koji se već koriste kao čuvari i recepcioneri, Japanci su smislili nov proizvod: moblini telefon ljudskog oblika, sa ekranom koji prikazuje različite izraze lica. Veštačka inteligencija malog robota omogućava mu da uči navike vlasnika i da sa s njim vodi jednostavan razgovor. „Često je zoveš ovih dana, zar ne?“, primetiće, na primer, ako je vlasnik često birao određeni broj.

 

Petogodišnjak ukrao automobil

Miroslav Novak (5) iz češkog grada Mimona uzeo je usred noći ključeve automobila svojih roditelja, stavio dva jastuka na vozačko sedište da bi video kuda vozi i odvezao automobil sa automatskim funkcijama. Nakon oko kilometar i po vožnje udario je u zid i slupao automobil, a policajci koje su roditelji pozvali zbog nestanka automobila i deteta pronašli su ga kako se nepovređen krije iza drveta u obližnjem parku