Titulu najglupljeg u 2007. poneo je tridesetosmogodišnjak s Long Ajlenda koji je nameravao da iz jednog automobila ukrade benzin.

Zaključio je da će to najlakše uraditi ako bušilicom probuši rezervoar i postavi kantu.

Rupu je uspeo da izbuši, ali je varnica zapalila benzin i ukupno su izgorela četiri automobila, a lopova je s teškim opekotinama policija prevezla u bolnicu.

Ništa bolje nije prošao ni Džonatan Lafever koji je odlučio da iz uzgajališta ukrade pet zmija.

Pošto nije imao nikavu zaštitu, jedna otrovnica ga je ugrizla za ruku, pa su i njega policajci vozili najpre u bolnicu, gde je dobio protivotrov, a potom u zatvor.

U trag se brzo ušlo i Keliju Bisonetu iz Kolorada, koji je poruku da se radi o pljački napisao na svom čeku i predao je blagajniku, kao i pljačkašu jednog kampa koji nije mogao da izdrža a da na zidu ne napiše “Piter Adison je bio ovde”.

Prijavljujući krađu, sam sebe je vratio u zatvor Patrik Darnel Hant koji je nakon uslovnog puštanja sa izdražavanja kazne policiji prijavio da su mu lopovi ukrali tri televizora, tri DVD-a i izvesnu količinu droge.

Pomoć policije zatražio je prilikom pokušaja pljačke apoteke Džefri Mumani, jer se zaglavio u kanalu za ventilaciju. Zbog podebljeg dosije, policajci mu nisu poverovali da je tu stigao spašavajući mačku.

U nevolju je upao i tridesetpetogodišnji Brajan Pulin koji je u pijanom stanju dvadesetak puta nazvao policijski broj za hitne slučajeve, a od dežurnog je tražio da mu patrola isporuči sanduk piva. Patrola ga je zaista posetila, ali je umesto piva dobio lisice na ruke.

Glupošću se proslavio i izvesni Rendi Džons koji je od vlasnika ukradenog mobilnog telefona tražio 185.000 dolara. Pošto se beskonačno dugo cenjkao koristeći ukradeni telefon, policija mu je lako ušla u trag. Uhapšen je kada je cenu spustio na 200 dolara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime