Krađa kao porodična „zabava”

Tri generacije iste porodice uhvaćene su u krađi u jednoj kalifornijskoj prodavnici, saopštila je policija. Baka, njena ćerka i nekoliko unučadi pokušali su da ukradu robu u vrednosti od 900 dolara iz prodavnice u Lodiju, nedaleko od Sakramenta, rekla je policajka Misti Smit.

Porodična krađa je ove sedmice snimljena kamerom za nadzor, a na snimku se vidi kako baka i njeni potomci otvaraju kutije sa MP3 plejerima, digitalnim fotoaparatima, nakitom i sportskom opremom i stavljaju ih u tašne, torbe i ranac. Među privedenima su bili osmogodišnje i petogodišnje dete.

„Petogodišnjakinja je kod sebe imala pakovanje žvaka. To jeste malo, ali smo mogli da vidimo u kom se pravcu kreće njen život, pošto to smatra potpuno normalnim”, kazao je Dejl Jubenks iz policije iz Lodija.

Linda Robinson (59) i njena 36-godišnja ćerka Ana Fernandes optužene su za provalu, krađu, vandalizam i navođenje maloletnika na krivično delo. Puštene su iz zatvora, ali se suočavaju sa osam godina iza rešetaka.

Dvojica sinova Ane Fernandes, starih 17 i 14 godina, optuženi su za krađu i biće im suđeno na sudu za maloletnike. Dvoje najmlađe dece odmah je pušteno iz pritvora i protiv njih neće biti podignute optužnice.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *