Mnogi se pitaju da li slavni dobijaju poseban tretman pri hapšenju, ili u zatvoru. Uglavnom nije tako, kaže američka policija, ali bilo je nekoliko slučajeva u kojima su glumci ili pevači uhapšeni u neskladu sa zakonom.

Dok su Lindzi Loan, Paris Hilton i Nikol Riči, začudo, uhapšene po pravilima (iako su u zatvoru provele izmedju nekoliko minuta i nekoliko dana), glumac i režiser Mel Gibson dobio je “kraljevski tretman”, zbog kojeg je nekoliko policajaca kažnjeno.

Ucitavanje slike je onemoguceno

Kada je pijani Gibson prošle godine uhapšen vidno “pod gasom”, nastao je skandal kada je verbalno napao policajca antisemitskim izjavama, za koje se kasnije izvinio.

Najpre je saopšteno da je Gibson “uhapšen po protokolu i bez incidenata”, ali je kasnije “procurela” informacija o neprimenrenom ponašanju glumca, koji je urlao na policajca, optužujući njega i “sve ostale jevreje” za “sve ratove ovog sveta”.

Ucitavanje slike je onemoguceno

Uprkos tome, glumac “dugačkog jezika” dobio je prevoz do magacina u kojem mu je ostavljen auto nakon hapšenja, a dozvoljeno mu je da policijsku stanicu u Malibuu napusti bez obaveznog ostavljanja otiska dlana, i potpisivanja izjave o pojavljivanju na sudskom ročištu.

“Takvi postupci pozornika ostavljaju utisak diskriminacionog tretmana, nijedna “obična” osoba ne bi dobila prevoz do magacina. Medjutim, pre 30 godina, ako bi policija zaustavila pijanu slavnu osobu za volanom, verovatno bi ga uz počasti odvezli do kuće, i nikada ne bi podigli optužnicu. Ipak smo napredovali” kaže direktor Kancelarije za nezavisnu reviziju sa Floride.

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime