Jedan od najboljih GoPro videa ove godine stiže iz Srbije!

Novosađanin Zoran Marinković snimio je kikboksera Nenada Pagonisa (svetskog šampiona u svojoj kategoriji) dok šeta Dunavskom ulicom u Novom Sadu unapred, odnosno unazad i ušao u zvaničnu selekciju GoPro Awards odabranih videa, koji su među najboljima iz celog sveta! „Nenada sam snimao kako se kreće unazad i stalno nešto radi. Svi ostali se kreću normalno. Tako snimljen film ubacujem u studio i okrećem naopako. Dobijamo efekat kao da se Nenad jedini kreće unapred, a svi ostali unazad“, objasnio je za Luftiku Marinković, koji je montažu, muziku i obradu uradio samostalno.

Film je u potpunosti snimljen GoPro Hero4 kamerom, koja omogućava snimanje video materijala do rezolucije od 3.840 x 2.160 piksela (ultraširok snimak) sa do 30 sličica u sekundi. Takođe, GoPro Hero4 kamera omogućava pravljenje Time-Lapse snimaka i fotografisanje.

Kako iskreno objašnjava Zoran, ideja nije originalna, ali prvi put je pretočena u perfektno delo, što je prepoznala i YouTube zajednica, pa je video pogledan više od 125.000 puta za samo dva dana.

„Gledao sam na YouTube mreži par filmova gde se akteri kreću slično unazad i zanimalo me je kako to uspevaju pa sam i sam probao. Ipak, ni u jednom od tih filmova mi se nije svideo hod aktera. Videlo se da se kreću nekako neprirodno. Trebao mi je neko ko se jako dobro kreće, da nema razlike u hodu napred i nazad. Odmah mi je na pamet pao Pagonis. On se perfektno kreće, tome je posvetio život i nema boljeg od njega“, zaključio je Marinković.

Film „Forward Motion with Nenad Pagonis“ je nagradio stručni tima GoPro kompanije, ali se takmičenje u konkurenciji izabranih i nagrađenih filmova nastavlja i dalje, zato podelite i ocenite ovaj video, kako biste mu povećali šansu za uspeh! izvor: mondo