Ig Nobel je nagrada za najluđa otkrića, koja svake godine dodeljuje svoja priznanja. Pazite šta su ove godine sve otkrili.

Karina Acevedo-Whitehouse i Agnes Rocha-Gosselin iz Britanskog zoološkog društva i Diane Gendron iz Nacionalnog politehničkog instituta u Meksiku osvojile su Ig Nobela na području inženjerstva jer su otkrile novi način istraživanja plućne bolesti kitova. “Tehnika koje smo osmislile uključuje mali helikopter na daljinsko upravljanje koji lebdi iznad kita i skuplja njegove sline”, poručile su načnice.

Alessandro Pluchino i kolege sa Univerziteta Catania u Italiji su dobile nagradu zbog matematičkog dokaza da bi kompanije bile mnogo efikasnije da slučajnim izborom unapređuju zaposlene. 

Lianne Parkin sa Novog Zelanda dobila je nagradu za dokazivanje da ljudi ređe padaju na ledu ako obuju čarape preko cipela.

Tim kineskih naučnika sa Instituta Guangdong osvojili su Ig Nobela za biologiju zahvaljujući videosnimku oralnog seksa kod slepih miševa.

Richard Stephens i kolege sa britanskog fakulteta Keele koji su dokazali da nam psovanje ublažava bol i ljutnju.

Simon Rietveld sa Univerziteta u Amsterdamu dobio je nagradu pošto je dokazao da se simptomi astme smanjuju u vožnji roler-kosterom.