FunFunFun

Fine stvari i Ćaknuta ovca

Ko je Vladimir Radovanović?

Fine stvari i Ćaknuta ovca

Sigurni smo da ste čuli za Red Bull FLUGTAG koji nas očekuje za tačno deset dana i koji prema najavama organizatora ima veliki potencijal da napravi pravi bum. Zapravo Red Bull FLUGTAG je prvi skup ovakvog tipa kod nas i svih prethodnih meseci veoma pompezno je najavljivan. Na takmičenju će se pojaviti mnoštvo zanimljivih i šašavih letilica koje će imati za zadatak da što duže ostanu u vazduhu i naprave poteze koji će podići publiku na noge.

Naš favorit među njima je Ćaknuta ovca (Wacky Sheep) koja je zaštitni znak jednog snowboard brenda. Ideja kreatora je da Ćaknuta ovca sa krilima u obliku snowboarda napravi trik od 360 stepeni u vazduhu i time osvoji publiku. Ako sve bude išlo po planu – uspeće u tome, a mi joj držimo palčeve.

Sada se verovatno pitate čemu priča o jednoj neobičnoj letilici i zašto je baš ona u našem fokusu. Odgovor se krije u njenim dizajnerima i gospodinu Vladimiru Radovanoviću vlasniku “Finih stvari” koji je bio jedan od najzaslužnijih za fancy izgled Ćaknute ovce i njene (nazovimo) letačke mogućnosti. A šta su zapravo “Fine stvari” i ko je Vladimir Radovanović?

Vladimir Radovanović se od najranijih dana svog života interesovao za umetnost. Po završetku osnovne škole upisao je “Školu za dizajn” gde je stekao prva praktična znanja iz oblasti oblikovanja materijala  i osnova u primenjenoj umetnosti. Od 2002 godine radi u pozorištu Boško Buha u Beogradu kao vajar i lutkar konstruktor. Izrađuje brojne scenografije za matično pozoriste, ali radi i širom bivše Jugoslavije i u okruženju. Sarađuje sa mnogim poznatim rediteljima među kojima su i Emir Kusturica, Jagoš Marković, Kokan Mladenović, Siniša Kovačević i drugi.

Pored pomenutih velikana pokretne slike i pozorišne režije Vladimir Radovanović je tesno povezan i sa nacionalnom televizijom (RTS-om) kao i drugim televizijama i to na najrazličitijim projektima. Mi ćemo vam samo skrenuti  pažnju na neke, poput hit serija “Sva ta ravnica” i čuvene “Jagodice”, a od projekata koji su trenutno u realizaciji izdvaja se serija Ravna gora.

Neki od kostima koje je dizajnirao Vladimir Radovanović nama su i posebno dragi kao što je na primer jelenko – maskota Jelen piva. Uostalom, što mi da vam skrećemo pažnju na maskote i kostime ovog vrsnog umetnika, posetite Web sranicu “Finih stvari” i pronađite onu koja se vama najviše dopada – tako je mnogo lakše. I ne zaborvite, ali nikako ne zaboravite da 22-og juna na Adi navijate za Ćaknutu ovcu.

Sve informacije o radionici Fine Stvari možete dobiti  na Web portal iste: https://finestvari.com

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uFunFunFun

Nemačka skijašica ima zanimljiv Instagram

Devojka zna da se zabavlja i baš je briga šta vi mislite i to je ok

Domino Magazin 16.10.2017

Najbizarnija smrt IKAD

Ovo je za Darvinovu nagradu definitivno

Domino Magazin 13.10.2017

Bella Hadid u najmanjim tangama

Proslavila 21 rođendan

Domino Magazin 11.10.2017

Torta sa bubuljicama je JEZIVA

Stvarno mogu da se cede

Domino Magazin 10.10.2017

Slatka Sofia Richie je u šemi sa seksualnim zavisnikom

Ćerka čuvenog Lionela koji je ozbiljno zabrinut

Domino Magazin 06.10.2017

Najsmešniji video ove nedelje je Britney na blok flauti

Ovo je blago

Domino Magazin 05.10.2017

Hteo da pobegne iz hotela težim putem

Da ne bi platio račun

Domino Magazin 04.10.2017

Džule shvatio da je udomljen

Da vidite vi tu sreću

Domino Magazin 03.10.2017

E ova mačka ga živi

I to dok se kupa

Domino Magazin 02.10.2017

Slatka gejmerka zaboravila da isključi kameru

Pa se malo opustila

Domino Magazin 29.09.2017

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.