FunFunFun

Fine stvari i Ćaknuta ovca

Ko je Vladimir Radovanović?

Fine stvari i Ćaknuta ovca

Sigurni smo da ste čuli za Red Bull FLUGTAG koji nas očekuje za tačno deset dana i koji prema najavama organizatora ima veliki potencijal da napravi pravi bum. Zapravo Red Bull FLUGTAG je prvi skup ovakvog tipa kod nas i svih prethodnih meseci veoma pompezno je najavljivan. Na takmičenju će se pojaviti mnoštvo zanimljivih i šašavih letilica koje će imati za zadatak da što duže ostanu u vazduhu i naprave poteze koji će podići publiku na noge.

Naš favorit među njima je Ćaknuta ovca (Wacky Sheep) koja je zaštitni znak jednog snowboard brenda. Ideja kreatora je da Ćaknuta ovca sa krilima u obliku snowboarda napravi trik od 360 stepeni u vazduhu i time osvoji publiku. Ako sve bude išlo po planu – uspeće u tome, a mi joj držimo palčeve.

Sada se verovatno pitate čemu priča o jednoj neobičnoj letilici i zašto je baš ona u našem fokusu. Odgovor se krije u njenim dizajnerima i gospodinu Vladimiru Radovanoviću vlasniku “Finih stvari” koji je bio jedan od najzaslužnijih za fancy izgled Ćaknute ovce i njene (nazovimo) letačke mogućnosti. A šta su zapravo “Fine stvari” i ko je Vladimir Radovanović?

Vladimir Radovanović se od najranijih dana svog života interesovao za umetnost. Po završetku osnovne škole upisao je “Školu za dizajn” gde je stekao prva praktična znanja iz oblasti oblikovanja materijala  i osnova u primenjenoj umetnosti. Od 2002 godine radi u pozorištu Boško Buha u Beogradu kao vajar i lutkar konstruktor. Izrađuje brojne scenografije za matično pozoriste, ali radi i širom bivše Jugoslavije i u okruženju. Sarađuje sa mnogim poznatim rediteljima među kojima su i Emir Kusturica, Jagoš Marković, Kokan Mladenović, Siniša Kovačević i drugi.

Pored pomenutih velikana pokretne slike i pozorišne režije Vladimir Radovanović je tesno povezan i sa nacionalnom televizijom (RTS-om) kao i drugim televizijama i to na najrazličitijim projektima. Mi ćemo vam samo skrenuti  pažnju na neke, poput hit serija “Sva ta ravnica” i čuvene “Jagodice”, a od projekata koji su trenutno u realizaciji izdvaja se serija Ravna gora.

Neki od kostima koje je dizajnirao Vladimir Radovanović nama su i posebno dragi kao što je na primer jelenko – maskota Jelen piva. Uostalom, što mi da vam skrećemo pažnju na maskote i kostime ovog vrsnog umetnika, posetite Web sranicu “Finih stvari” i pronađite onu koja se vama najviše dopada – tako je mnogo lakše. I ne zaborvite, ali nikako ne zaboravite da 22-og juna na Adi navijate za Ćaknutu ovcu.

Sve informacije o radionici Fine Stvari možete dobiti  na Web portal iste: https://finestvari.com

Dodaj komentar

Ostavi komentar

*

 

Više uFunFunFun

Odjednom svi gledaju najdosadniji sport na svetu

Curling je posto popularan zbog mlade Ruskinje

Domino Magazin 14.02.2018
Maca Gilbert je pravi kockar

Da vidite kako tek igra poker

Domino Magazin 13.02.2018
Mačke su tako smešne i tako tupave ponekad

Kratka ali smešna kompilacija FAILova

Domino Magazin 12.02.2018
Kako se tastatura topi u acetonu

To ste čekali a da niste ni znali

Domino Magazin 09.02.2018
Kako zvuči grebanje auta od 1.6 miliona

McLaren P1

Domino Magazin 08.02.2018
Dali otkaz i putuju svetom, ALI…

A plaćaju snimanjem pornića

Domino Magazin 07.02.2018
Sumo rvači u slo-mo

Vibracije kao takve

Domino Magazin 06.02.2018
Ovi blesavi psi ne odustaju

Od svojih suludih zamisli

Domino Magazin 05.02.2018
Kim Karadshian potpuno gola

Odavno je niste videli u ovakvom izdanju

Domino Magazin 01.02.2018
Emily Ratajkowski golih grudi u krevetu

Kaže da ne ustaje

Domino Magazin 31.01.2018

Domino magazin © 2007-2015. Sva prava zadržana.