lg

Doček Nove godine pod vodom

Ronioci iz Irkutske oblasti pripremaju se da dočekaju Novu godinu na dubini od 40 metara u Bajkalskom jezeru, a s njima će, kao član ekspedicije, biti i Deda Mraz sa unukom Snjeguročkom.

Na novogodišnju žurku, koja će zbog količine vazduha trajati samo jedan sat, gnjurac Andrej Dmitrijev je odlučio da ode pod punom opremom, teškom 100 kilograma.

Andrej je pored Deda Mraza i Snjeguročke, takodje gnjuraca, glavni heroj jer mora da drži svetlo i snima.

Obeležavanje praznika na taj način počeo je 1982. godine kada je ronilo šest osoba. Oni su 31. decembra zaronili u pet do 12, a izronili u prvim minutima 1983. godine. Medjutim ove godine je praznik obavezan za celu ekipu, njih davdeset troje.

Jedina žena u ekipi je Aleksandra kojoj nije prvi put da dočekuje Novu godinu pod vodom. No ovog puta je, kako je naglasila, veoma uzbudjena, jer je Snjeguročka. Njoj je veoma važno da se dobro sporazume s Deda Mrazom jer treba izvesti podvodni novogodišnji ritual kako treba.

Iako sve izgleda kao šala, ronjenje je stvarno. Pri tom nije baš lako u mračnoj i hladnoj vodi iako su profesionalci u pitanju, navodi Prvi kanal ruske televizije: četvorica ronilaca imaju zadatak da okite jelku, što je svake godine zbog vremenskih uslova sve teže organizovati.

Izvor: Mondo

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *