Kao običan građanin i neko ko nije član nijedne političke partije niti ima nameru da uđe u bilo koju u svom životu, nalazim se pred teškim zadatkom u nedelju. Ovaj zadatak mi je otežan i samom ponudom, jer kandidati nisu ništa drugo do prodavci svojih programa. Ne mogu, pak, da se požalim da nemam šta da pazarim, ali dilema i dalje postoji. Pokušavam još uvek da postavim kriterijume po kojima će neko od kandidata dobiti moj glas, čak iako samo jedan glas ne može ništa da promeni. Želim da roba koju kupujem bude lepa, kvalitetna i po prihvatljivoj ceni.

Odavno se lomim između dva, a moguće i jedino stvarno demokratska kandidata. Naravno u pitanju su trenutni predsednik gospodin Boris Tadić i mladi gospodin Čedomir Jovanović. Ovaj pokušaj ovde nije ništa drugo no da pokušam da stavim na tas vrednosti koje kandidati propagiraju, i da vidim gde će da pretegne. Tako bi ustvari bilo najlogičnije, ali kao čovek sa osećanjima dozvoliću sebi da se i taj kriterijum nađe u igri.

Ajde da počnem, a u obzir ću uzeti samo ove izbore, i samo ovu kampanju.

Boris Tadić:

Pozitivno – Lep, kulturan, civilizovan, nije nas do sada brukao u svetu, radio je da nam se podigne ugled, ima dobar odnos sa mladima

Bonus – interesuje se za aktivnosti mladih te je više puta posećivao IS Petnica (tu me je možda i „kupio“ :)), a to nije bilo obično fotkanje već je uvaženi predsednik zaista pokazao interesovanje za ono što rade mladi, i ponudio se da stanici pomogne koliko god on to sa svojom funkcijom može

Negativno – Jako loše urađeni reklamni spotovi. Užasno iritra scena kada spiker kaže: patriota, a onda predsednik pali sveću u pravoslavnoj crkvi. Pretpostavljam da bi i Nikolić napravio sličan spot. Vrhunac je jako loše napisana biografija na sajtu bez trunke modernosti… mislim… koga briga da li je predsednik svaki dan jeo samo hleb i mast i da li je on Robinson Kruso koji se snalazi po prirodi. Ne biramo kapitena izviđačkog tima! Tekst koji ne priliči Tadićevoj obrazovanosti i ozbiljnosti, a siguran sam da zaslužuje bolju kampanju.

Čedomir Jovanović:
Pozivivno – Izuzetna energija, jako dobro osmišljena kampanja, fantastični tv spotovi, dobro urađen sajt LDP-a, jako dobre i moderne ideje koje nosi njegov program.

Bonus – nema za mene

Negativno – nema za mene

Ipak, i pored ovoga sam u strašnoj dilemi. Da li predsedniku da dam glas i u prvom i u drugom krugu, ili da glasam za gospodina Jovanovića i tako umirim svoju savest u prvom krugu, a onda ću sigurno znati kome će moj glas da ode u drugom… Ili da uradim nešto treće… Ko zna… A ja teško da ću znati do nedelje dok ne uzmem listić, a verujem da će kod mnogih mladih biti isto tako…. nije lako odlučivati kad se trudiš da to bude odgovorno. Možda je upravo ta odgovornost ono što treba našoj zemlji a mi mladi treba da je prihvatimo. Jedno sigurno znam: Izaću na izbore i dati svoj doprinos, na ovaj ili onaj način. Uostalom, zar to nije nešto što se očekuje od svakoga?

2 KOMENTARI

  1. BRAVO!!!! Lepo razmišljanje o trenutnoj situaciji i sigurna sam da su mnogi pogotovo mladi ljudi u istoj dilemi

    A ovo mi se najvise dopada: Da li predsedniku da dam glas i u prvom i u drugom krugu, ili da glasam za gospodina Jovanovića i tako umirim svoju savest u prvom krugu, a onda ću sigurno znati kome će moj glas da ode u drugom…

    Čekam sledeći tekst! Ćao

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime