U doba kompjutera i pametnih telefona, neki od nas sve teže i teže se hvataju za olovku, pa nam je teško da pišemo i jednom rukom a kamoli sa dve. Ali to nije problem za Kineskinju koja radi kao prevodilac – Čen Sijan.
 
Posmatraju je sa divljenjem zbog njene sposobnosti da, ne samo piše sa dve ruke istovremeno, već to radi na različitim jezicima – kineski jednom, a engleski drugom rukom! Ova dvadesetčetvorogodišnja devojka takođe svakom rukom piše u različitim pravcima! Čen, čije ima znači „misli više“ nije ove veštine dobila stalnim vežbanjem.
 
Ona ih je otkrila slučajno dok je pokušavala da skrati vreme sa velikom količinom  domaćih zadataka na engleskom dok je išla u gimnaziju na severu Kine: „Kada sam bila u srednjoj školi, nesvesno sam odjednom pisala sa obe ruke dok sam pokušavala u žurbi da završim zadatak. Moji drugovi su hteli da probaju ali niko nije uspeo.“ Čen, koja je kasnije diplomirala engleski jezik, sada koristi svoj talenat da piše poeziju, dve rečenice u isto vreme, naravno.

 

 
Photo: Screenshot/YouTube