Studenti  kragujevačkog pravnog fakulteta pobednici su Big Deal  takmičenja koje se uspešno realizuje već  treću godinu zaredom.  Ove godine učestvovali su studenti pravnih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu .

Osnivač i organizator ovog jedinstvenog projekta  je advokatska kancelarija JPM Janković, Popović i Mitića čiji je cilj da studentima pravnih faktuleta u Srbiji  pruži dodatno obrazovanje  prenošenjem  praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava kroz simulaciju M&A transakcija (kupovina/preuzimanje privrednih društava)

Ovakvim pristupom, studenti  imaju  priliku da se sretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju unutar samih kompanija i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima, kao što je, između ostalog, učestvovanje u pregovorima oko prodaje jedne kompanije. Na taj način studenti mogu realnije da sagledaju šta ih čeka nakon završetka studija i da li zaista žele da svoju karijeru nastave u pravcu kompanijskog prava. Kako bi uslovi bili što realniji, celokupna komunikacija je bila na engleskom jeziku.

“Od neprocenjivog je značaja podići pravnu praksu na još viši nivo u odnosu na onaj na kome se ona trenutno nalazi u zemlji i regionu, kao i da studentima pravnih fakulteta u zemlji pružimo mogućnost da steknu nova i odmah primenjiva znanja po završenim studijama”, izjavio je Nenad Popović, senior partner advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić. “Naši iskusni advokati ponudili su svoje znanje i iskustvo studentima bez ikakvih ograničenja u ovom jedinstvenom projektu, kako bi sutra studenti stekli nova znanja i bili spremni da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i stažiranja unutar kompanija u kojima se budu zaposlili”.

Ovogodišnji Big Deal projekat pored vrhunskih takmičara i sjajnih timova pravnih fakulteta koji su učestvovali ostaće upamćen i po tome što je poslednji koji je okupio domaće pravne fakultete jer će predstojeći najavljen za 2015. godinu biti regionalnog tipa.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime