Posle šest meseci jedinstvene prakse i sticanja novog znanja, 12 najboljih studenata Pravnih fakulteta u Beogradu i Kragujevcu, odmerilo je svoje snage  u velikom finalu Big Deal projekta.

Big Deal, kao jedinstveni case study (studija slučaja) iz oblasti kompanijskog prava, predstavlja simulaciju kupoprodaje privrednog društva gde su studenti podeljeni u dva tima imali prilike da pokažu svoje pravničko i pregovaračko znanje koje su stekli tokom perioda priprema.

Asistenti Pravnog fakulteta u Beogradu i Kragujevcu, kao i iskusni advokati iz advokatske kancelarije Janković, Popović & Mitić iz Beograda, edukovali su studente kroz mentorski rad i podelili sa njima znanje bazirano na bogatom iskustvu u oblasti kompanijskog prava.

“Zadovoljstvo nam je da vidimo konačan rezultat zajedničog rada i prikazano znanje studenata bazirano kako na teoriji tako i na praksi koju su sa njima podelili advokati naše kancelarije” izjavio je Nikola Janković, Stariji partner advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić. “Čestitamo timovima  jer su na najbolji način predstavljali svoje fakultete. Oba tima su pokazala odlično znanje i verujem da su pred svim studentima uspešne karijere u oblasti kompanijskog prava.”

Big Deal projekat ima za cilj da edukovanje mladih pravnika podigne na viši nivo od čega će korist imati fakulteti koji će omogućiti svojim studentima jedinstvenu praksu sprovedenu od strane vrhunskih advokata, studenti koji će znati kakvi ih poslovi očekuju u budućnosti i kako da se nose sa poslovnim izazovima, kao i poslodavci koji će sa tržišta rada moći da zaposle spremnije kadrove koji tek započinju svoje karijere.

“Big Deal projekat predstavlja odličnu ideju kako dodatno razviti i približiti  studentima praksu iz oblasti kompanijskog prava već tokom studiranja. Ovakvim projektom studentima se definitivno pruža dodatno znanje i jedinstveno iskustvo” izjavio je Borko Mihajlović asistent Pravnog fakulteta u Kragujevcu. “Na finalu ovog projekta smo zaista videli koliko su studenti napredovali sa znanjem i na koji način im je ova jedinstvena praksa pomogla.”

“Znanje koje su studenti za šest meseci stekli u okviru Big Deal projekta, koristiće im sigurno ne samo na fakultetu prilikom završavanja studija, nego i prilikom zapošljavanja i na početkuprofesionalne karijere”, izjavila je Jelena Lepetić asistent Pravnog fakulteta u Beogradu.” Nadam se da će Big Deal projekat postati praksa u našoj zemlji i da će i buduće generacije studenata imati priliku da učestvuju u ovom projektu”

Big Deal 2012 je svečano zatvoren panelom “Profesionalne mogućnosti po dobijanju diplome” gde su studenti imali prilike da čuju od naših istaknutih stručnjaka iskustva iz njihove karijere kao i ideje kojima bi mogli da se vode po završetku fakulteta. Panelisti su bili:  Nikola Janković iz advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić, Dušan Protić pomoćnik ministra u ministrastvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Oliver Živković advokat i Marijana Poznan, šef pravne službe Fresenius Medial Care Srbija.

Najavljen je i Big Deal projekat za sledeću godinu koji ima još ambiciozniji cilj da se ovaj projekat u perspektivi podigne na regionalni nivo. Dva najbolja učesnika, dobila su mogućnost da dodatnounaprede svoje znanje kroz tromesečnu praksu u advokatskoj kancelariji Janković, Popović i Mitić.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime