Studenti beogradskog pravnog fakulteta, pobednici su ovogodišnjeg, Big Deal projekta. Cilj ovog projekta je  prenošenje   praktičnog znanja iz oblasti kompanijskog prava studentima pravnih faktuleta u Srbiji, i to kroz simulaciju M&A transakcija (kupovina/preuyimanje privrednih društava). Najbolji studenati pravnih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, imali su priliku da učestvuje ove godine u Big Deal takmičenju, koje je organizovan od strane advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić.

Za razliku od prethodne godine, Big Deal je unapređen, tako da su studenti pored izučavanja same dokumentacije preduzeća koje je hipotetički strani investitor trebalo da kupi, imali prilike da se susretnu sa konkretnim problemima koji se dešavaju unutar samih kompanija  i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Takvom simulacijom studenti su imali realnu priliku da vide šta ih čeka nakon završetka studija i da li zaista žele da svoju karijeru nastave u pravcu kompanijskog prava. Kako bi uslovi bili što realniji, celokupna komunikacija je bila na engleskom jeziku i sami pregovori su tekli takođe na engleskom jeziku.

“Smatramo da je jako bitno, podići pravnu praksu na još veći u odnosu na onaj na kome se ona trenutno nalazi”, izjavio je Nenad Popović, senior partner advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić. “ Naši iskusni advokati, ponudili su svoje znanje i iskustvo studentima bez ikakvih ograničenja u ovom projektu, kako bi sutra studenti stekli nova znanja i bili spremni da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i stažiranja unutar kompanija u kojima se budu zaposlili”

Nakon svečane dodele diploma učesnicima , usledila je, većtradicionalno, panel diskusija na temu “Iskustva iz M&A transakcija u Srbiji i Regionu” koja je okupila sledeće paneliste:

– Marka Hinića, finanskijskog konsultanta i osnivać Alba Partners-a,

–  Nenada Popovića, pravnog konsultanta i starijeg partnera u advokatskoj kancelariji Janković, Popović & Mitić, inače eksperta za M&A transakcije, i

– Nikolu Miškova, generalnog direktora kompanije Horizon Energy. , 

Panelisti su razgovarali o iskustvima u M&A transakcijama  svako iz svog  ugla

Svi studenti, učesnici Big Deal projekta, zaključili su da im je ovogodišnji Big Deal dao dosta novog, kvalitetnog znanja, konkretan pogled na pravnu praksu i jasnu sliku šta ih čeka nakon završetka studija.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime