Home Bizz Buzz Zašto bi trebalo da nosite kacige za bicikl?

Zašto bi trebalo da nosite kacige za bicikl?

0
Zašto bi trebalo da nosite kacige za bicikl?

Nemačko Ministarstvo saobraćaja je pre par dana predstavilo novu kampanju kojom poziva sve bicikliste da baš uvek nose kacige dok voze svoje drage dvotočkaše.

Slogan reklama je – Izgleda sranje ali spašava život. A tu su i prateće slike na kojima mladi poziraju u vešu ili skoro golišavi ali zato imaju kacige na glavi.

Sve je u stvari parodija na tako reklame za kondome i siguran seks, koje viđamo već godinama.

Slike su se brzo proširile društvenim mrežama, a puritanci i drugi dušebrižnici kažu da je kampanja neprimerena i seksistička.

Ipak, nemački ministar saobraćaja Andreas Scheuer kaže da su istraživanja pokazala da većina ljudi ne nosi kacige dok vozi bicikl zato što ih smatra ružnim.

Što je definitivno istina i sigurno je tako i u Srbiji kod većine mladih.

A kako efektno poslati poruku mladima koji misle da izgledaju kao sranje sa kacigom? Zapravo baš ovako. I očigledno je kampanja uspešna pošto se o njoj priča.

Predstavnica za medije nemačkog ministarstva Svenja Friedrich kaže da razume kritike ali da oni stoje iza slika i da će posteri biti postavljeni širom Nemačke tokom proleća.

Dakle kacige su zaista važne i trebalo bi da ih svi nabavimo, iako mnogi nisu navikli da ih nose. Za kraj mi bismo samo da dodamo da kacige zapravo uopšte ne moraju da izgledaju sranje.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here